Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
21.11.2016, 13:39

Vakcinisano više od 1800 građana protiv gripa

č: | fb:

U valjevskom Domu zdravlja za mesec dana, od kada je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, vakcinisane su 1.844 osobe, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

 

Vakcina sadrži sve sojeve gripa predviđene za ovu sezonu, za sticanje imuniteta potrebno je dve do tri nedelje, a stvara se imunitet za narednih šest meseci.

 

Preporučuje se da sve rizične grupe građana prime vakcinu, prvenstveno stariji od 65 godina i hronični bolesnici, kao i oni koji rade na mestima gde je velika frekfencija ljudi. Potrebno je da se pacijenti jave svom izabranom lekaru u Domu zdravlja ili u ambulantama. Vakcinu ne mogu primiti osobe osetljive na kokošje meso, perje i jaja, kao i  osobe koje su prehlađene i imaju temperaturu, dok ne ozdrave.

 

Domovima zdravlja u Kolubarskom okrugu ove sezone isporučeno je 5860 doza vakcina protiv sezonskog gripa, što je 800 više nego prošle godine. Valjevski Dom zdravlja dobio je 2930 doza vakcina.

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 16 sati 36 minuta

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 5 komentara

Pokret sad (foto: )
Saopštenje Pre 14 sati 15 minuta

Pokret Sad ulaže žalbu i podnosi krivične prijave

Nakon što je Gradska izborna komisija (GIK) usvojila prigovor jednog birača na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad – dr Snežana Mijatović, Đorđe Pavlović – Drugačije" i ponišila Rešenje...  · 2 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 15 sati 14 minuta

Uhapšen osumnjičeni za provalu i krađu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su N. R. (1979) iz okoline Valjeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.