Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
15.12.2016, 07:55

Novogodišnja dekoracija vredna 5,9 miliona dinara

č: | fb:

Sinoć je u Karađorđevoj ulici i na Gradskom trgu postavljena nova novogodišnja rasveta za koju je iz gradske kase izdvojeno 5,9 miliona dinara. Malobrojni prolaznici, hladne decembarske večeri, nisu krili zadovoljstvo što će i Valjevo biti okićeno i što će bar, kako rekoše, sijati tih nekoliko prazničnih dana.

 

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Postavljanje dekorativne rasvete

Postavljanje dekorativne rasvete (Foto: Đorđe Đoković)

Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi odluku o nabavci nekoliko vrsta dekorativnih ukrasa, od "ledenih zavesa" do svetlećih ukrasa u obliku zvezde i pahulje za stubove, doneli su gradski urbanisti. Bilo bi idealno da su urbanisti ili neko od gradskih čelnika doneli i odluku da se sa stubova duž Karađorđeve ulice uklone zastave, koje su, onako izbledele i pocepane, skoro godinu dana ruglo grada. Njihova ofucanost i ružnoća posebno dolaze do izražaja pored dekorativnih svetlećih ukrasa. 

 

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Postavljanje dekorativne rasvete

Postavljanje dekorativne rasvete (Foto: Đorđe Đoković)

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić najavio je da će "ledena zavesa" biti postavljena na balkonu Centra za kulturu, glavnim raskrsnicama, kao i duž Karađorđeve i Ulice Kneza Miloša. Svetleće zvezde i pahulje biće postavljene duž Karađorđeve i Ulice Vuka Karadžića, na Gradskom trgu, dok će male svetleće pahulje biti postavljene na lampionima u pešačkoj zoni od Muzeja do Grand hotela.

 

Novogodišnja rasveta je kupljena od beogradskog preduzeća „Keep light“.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 11 sati 57 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 5 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara