Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
23.12.2016, 11:54

Javna rasprava o budžetu Valjeva

č: | fb:

Javna rasprava o predlogu Odluke o budžetu Valjeva za 2017. godinu biće održana danas u 18 časova u sali Skupštine grada.

"Cilj javne rasprave je da upozna građane sa nacrtom dokumenta, kako bi svojim konstruktivnim predlozima i sugestijama pomogli u njegovom konačnom utvrđivanju. Pozivamo sve zainteresovane na javnu raspravu", navedeno je u saopštenju za javnost Gradske uprave.

 

Budžet Valjeva za 2017. godinu iznosiće 3,1 milijardu dinara, što je u odnosu na ovogodišnji budžet više za preko 321 milion dinara ili za 11,3 posto.

"Oseća se ovim budžetom jedna promena politike ovog grada", rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović na sednici Gradskog veća kada je usvojen predlog budžeta za sledeću godinu. On je dodao da se promena te politike vidi u tome što će "znatna sredstva biti odvojena za industrijsku zonu, biće rekonstruisan fudbalski stadion na Pećini, a krenuće se i u realizaciju projekta profesionalnog pozorišta".

 

Najveći prihodi biće ostvareni od poreza na zarade u iznosu od preko jedne milijarde dinara, zatim od porez na imovinu od 411 miliona dinara, transferi iznose 421 milion, prihodi od prodaje dobara i usluga su 180 miliona dinara, prihodi od prodaje osnovnih sredstava 126 miliona dinara, dok će prihodi od imovine iznositi 119 miliona dinara.

 

U sledećoj godini iz gradske kase za plate i izdatke za zaposlene biće izdvojeno 658 miliona dinara, preko 790 miliona dinara namenjeno je za robu i usluge, dok će subvencije javnim preduzećima iznositi 110 miliona dinara, transferi drugim nivoima vlasti 284 miliona dinara. Sledeće godine planirani su i kapitalni izdaci - 555 miliona dinara biće investirano u zgrade, 138 miliona u opremu, za kupovinu zemljišta je namenjeno 200 miliona, a za otplatu kredita biće potrošeno 66,5 milona dinara.

 

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 20 sati 48 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 22 sati 14 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...