Crkva Svetog Kozme i Damjana  (foto: Kolubarske.rs)
Crkva Svetog Kozme i Damjana (foto: Kolubarske.rs)
02.01.2017, 08:46

Prikupljanje darova

č: | fb:

Hram Svetih Kozme i Damjana u krugu bolnice i Valjevska bolnica i ove godine organizuje milosrdno delo Božićnog darivanja pacijenata, koji se nalaze na lečenju u bolnici.

 

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da i ove godine učestvuju u zajedničkom milosrdnom delu. Darovi će se primati u hramu Svetih Vrača u krugu Valjevske bolnice svakoga dana od danas do petka  u vremenu od 8 do 16 časova. U pozivu se darodavci mole da pokloni budu prikladni za bolesnike, koji su vezani za postelju (voće, sokovi, keks, čokolada, knjiga...).

 

Predhodnih godina veliki deo naših sugrađana odazvao se pozivu dece, koji su osmislili i organizovali ovo hrišćansko delo. Na dan Roždestva Hristovog svi pacijenti, koji su se nalazili na lečenju u valjevskoj bolnici, primili su Božićne darove. Nisu bili zaboravljeni ni pacijenti na kućnom lečenju, a koji stari su i žive sami. Deca bez roditeljskog staranja i deca iz socijalno ugroženih porodica, takođe, su dobila poklone. 

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 48 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan 1 sati

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 7 komentara