Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Ulica Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
12.01.2017, 10:15

Normalizovano snabdevanje strujom i vodom

č: | fb:

Normalizovano je snabdevanje strujom nakon jučerašnjeg kvara na trafostanici "Valjevo 2" na Boričevcu, kada je nekoliko časova bez struje bio veći deo grada i nekoliko sela. Ovog prepodneva bez struje je bilo 40-ak domaćinstava u Brđanima zbog kvara na trafostanici u Radničkoj ulici, kaže direktor valjevske Dostribucije Zoran Nikolić.

 

Normalizovano je i snabdevanje vodom nakon sinoćnjih problema, usled nestanka struje nije radila crpna stanica Gradac, zbog čega su nekoliko časova bez vode bile visinske zone grada.

 

Direktor Vodovoda Đorđe Milanović kaže da je ovog prepodneva prijavljeno nekoliko kvarova na Petom puku i na Divčibarama i ponovo apeluje na sugrađane da ne troše bespotrebno vodu, "Potrošnja je juče bila preko 380 litara vode u sekundi, što je ravno potrošnji u letnjem periodu. Mnogi građani, strahujući da im ne zalede instalacije, puštaju vodu da bespotrebno teče, što ne treba da rade", kaže Đorđe Milanović.

On ne isključuje mogućnost da je potrošnja vode povećana i zbog eventualnog pucanja vodovodnih cevi zbog velikih minusa, tako da voda otiče, što nije lako utvrditi.

 

 

Aktuelno

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 11 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 18 komentara

Podzida uz kuću (foto: Kolubarske.rs)
Problemi vlasnika kuća pored budućeg Gerontološkog centra 5.08.2022

Podzida visoka preko tri metra "tik uz kuće"

"Očajni smo. Zazidali su nas! Po kom zakonu je dozvoljeno da se betonske podzide dižu na samo nekoliko metara od kuća u kojima žive ljudi", pitaju vlasnici objekata čiji se placevi graniče sa...  · 19 komentara