Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
17.01.2017, 10:56

Ulice prohodne, parking se ne naplaćuje

č: | fb:

Visina snega koji pada 24 časa je 11 centimatara, a trenutna temperatura u Valjevu je minus jedan stepen.

 

"Sve ulice prvog prioriteta koje su u programu zimskog održavanja, a to su ulice u centru grada, su prohodne, a trenutno se uklanja sneg iz ulica drugog prioriteta", kaže Željko Mucić iz preduzeća "Ingrap-omni", koje je zaduženo za zimsko održavanje gradskih ulica, lokalnih puteva i saobraćajnica na Divčibarama.

On objašnjava da to što na ulicana ima par centimetara snega ne znači da ulice nisu očišćene. "Sve ulice prvog prioriteta su prohodne i saobraćaj se odvija bez problema", odgovara Mucić na naše pitanje da li su glavne ulice u gradu dobro očišćene.

 

Ulaz u Tešnjar

Ulaz u Tešnjar (Foto: Đorđe Đoković)

Ulica Vuka Karadžića

Ulica Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Mucić kaže da je mehanizacija upućena na čišćenje snega na putevima valjevskih sela, u Poćutu, Dračić, Bačevce, Prijezdić, Žabare, Leskovice, Grabovicu, Zabrdicu, Babinu luku, Brankovinu, Stave i na Taor.

 

Na listi prioriteta čišćenja gradskih ulica, koja je napravljena pre 16 godina i do sada nije menjana, je 39 ulica prvog prioriteta, dok su 43 ulice drugi prioritet. Pored gradskih saobraćajnica čiste se lokalni putevi i to 18 prvog i 11 drugog prioriteta, dok se na Divčibarama čisti 16 saobraćajnica.

 

Iz Preduzeća za puteve, koje održava magistralne i regionalne saobraćajnice, kažu da su putni pravci prohodni, osim pravca Pričević-Pecka. Prohodna su oba pravca za Divčibare, kao i saobraćajnice na toj planini, koje održava preduzeće „Ingrap-omni“ .

Knez Miloševa

Knez Miloševa (Foto: Đorđe Đoković)

Čišćenje snega na Desankinom vencu

Čišćenje snega na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

Desankin venac

Desankin venac (Foto: Đorđe Đoković)

Čišćenje snega kod Gimnazije

Čišćenje snega kod Gimnazije (Foto: Đorđe Đoković)

Podsećamo građane na Odluku o komunalnim delatnostima i komunalnom redu, po kojoj su dužni da sa trotoara ispred svojih kuća i poslovnog prostora uklone sneg i led odmah, a najkasnije u roku od 24 sata od početka padavina. 

 

Iz Vidraka poručuju da zbog snega danas neće naplaćivati parking.

 

Drvored

Drvored (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Letnja bašta Doma vojske (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 8 sati 36 minuta

Pomereni programi Tešnjarskih večeri zbog moguće kiše

Programi petog dana Tešnjarskih večeri, zbog najavljene kiše, biće održani u zatvorenom prostoru, a pojedini će biti odloženi, saopštio je Organizacioni odbor festivala. Programe koji su predviđeni...

Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud u Valjevu Pre 13 sati 47 minuta

Ponovo rehabilitovan Nikola Kalabić

Viši sud u Valjevu doneo je novo rešenje kojim je ponovo usvojen zahtev za rehabilitaciju Nikole Kalabića, nekadašnjeg komandanta Gorske kraljeve garde Jugoslovenske vojske u otadžbini.  · 9 komentara

Tešnjarske večeri (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 6.08.2022

"Mi, Valjevci!". Koji, šta, kako?

Lokalpatriotizam nije nužno provincijalizam, nego normalan izraz interesovanja (ne mora "ljubavi", to je nešto više), za svoju užu sredinu. Da li je čovek u njoj slučajno (tu se našao možda zbog...  · 20 komentara