Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
Gradski trg (foto: Đorđe Đoković)
18.01.2017, 12:31

Gvozdenović: Sneg se čisti po zakonu, a mogu građani i sami da čiste ako su nezadovoljni

č: | fb:

Visina snega u Valjevu je 30 centimetara, koji sa kraćim prekidima pada od ponedeljka od podne. Putari kažu da se glavne ulice redovno čiste i da nema problema u saobraćaju, dok se građani žale da su ulice loše očišćene, posebno raskrsnice, da snega ima na trgovima i drugim javnim površinama, a skreću pažnju i da u mnoge delove grada mašine nisu ni ušle. Gradonačelnik im poručuje da se "sami organizuju i da očiste sneg".

 

Gradski trg

Gradski trg (Foto: Đorđe Đoković)

"Ulice koje nisu u programu, kao i delovi grada za koje nemamo nalog Grada da čistimo, mi ih ne održavamo", kaže Željko Mucić iz preduzeća "Ingrap-omni" i objašnjava da i kada dobiju nalog od Grada za čišćenje, recimo prilaza školama i drugih spornih deonica, to čine tek nakon što završe posao sa uklanjanjem snega iz ulica koje su u programu zimskog održavanja.

 

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović nije želeo da kaže zbog čega putarima Grad nije dao nalog da očiste sneg na prilazima školama i vrtićima, kao i u kritičnim ulicama, niti je hteo da odgovori na pitanje zbog čega program zimskog održavanja ulica nije menjan, s obzirom na to da je taj program star 16 godina.

"Sneg čistimo po zakonu i planu", bio je kratak Gvozdenović. "Neka sa sami organizuju i neka čiste sneg iz svojih ulica i škola", poručio je sugrađanima gradonačelnik.

 

Raskrsnica u centru Valjeva

Raskrsnica u centru Valjeva (Foto: Đorđe Đoković)

Prohodni su putevi prema valjevskim selima, kao i saobraćajnice na Divčibarama, kažu u preduzeću "Ingrap-omni", koje održava gradske ulice, lokalne i saobraćajnice na Divčibarama. U ovom preduzeću naglašavaju da čiste samo ulice koje su u programu zimskog održavanja, a to je 39 ulica prvog prioriteta i 43 ulice drugog prioriteta. 

 

Duple trake iz pravca Beograda, koja  je u nadležnosti lokalne samouprave, održava preduzeće "Ingrap-omni", dok izlaznu traku održava Preduzeće za puteve.

 

Iz gradske uprave ponovo apeluju na građane da čiste sneg sa trotoara ispred stambenih i poslovnih objekata uz savet da sneg ne bacaju na ulicu nego da ga odlažu na kamare uz ivičnjake.

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Što se tiče vodosnebdevanja, situacija je stabilna. "Nema problema niti kvara na glavnom vodovodu, dok je potrošnja vode i dalje enormno visoka oko 400 litara u sekundi", kaže direktor Đorđe Milanović i ponovo moli građane da racionalno troše vodu, kako ne bi bili primorani da uvedu restrikcije.

Iz Vidraka poručuju da zbog snega ni danas neće naplaćivati parking.

Aktuelno

Tamara Jokić (foto: Đorđe Đoković)
Nakon Tešnjarskih Herceg Novi… Pre 18 sati 31 minuta

Sjajna Tamara Jokić preko celog sveta do Valjeva

"U Valjevu uvek imam tremu i određenu odgovornost. Kada uporedim sa svim skorašnjim nastupima kao što su Njujork, Lisabon, Beograd, Smederevo i tako dalje, u Valjevu uvek postoji dodatan osećaj...  · 7 komentara

Mionica (foto: Đorđe Đoković)
Dogovoreno na sastanku sa premijerkom Pre 15 sati 12 minuta

Mionica dobija Centar za mlade

Mionica će dobiti savremeni Centar za mlade, prvi ovakvog tipa u ovom delu Srbije, dogovoreno je na radnom sastanku sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić u Omladinskom centru OPENS u...  · 1 komentar

Mountain Music Fest (foto: MMF)
Završen Mountain Music Fest Pre 16 sati 11 minuta

Trodnevni spoj muzike, avanture i planine

Sedmi Mountain Music Fest, koji je proteklog vikenda održan na Divčibarama, uprkos najavljenom lošem vremenu, okupio je preko 3000 ljubitelja planine i kvalitetne muzike.  · 1 komentar