Čika Ljubina ulica kod Muzeja (foto: Đorđe Đoković)
Čika Ljubina ulica kod Muzeja (foto: Đorđe Đoković)
19.01.2017, 14:57

Kako li se čisti drugi kad je ovako čist prvi prioritet?

č: | fb:

Čika Ljubina ulica, od Ulice Vuka Karadžića do Grand  hotela, je u grupi prvog prioriteta u programu zimskog održavanja ulica, koji je sačinio Grad, a prema kome preduzeće "Ingrap omni", koje je dobilo posao zimskog održavanja, čisti gradske ulice. Međutim i pored toga što je prioritet, pa još prvi, ta ulica je neočišćena i u njoj vozači, kako rekoše, "muku muče". Dodaju - "da je jedina!"

 

Čika Ljubina ulica

Čika Ljubina ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Čika Ljubina ulica

Čika Ljubina ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Čika Ljubina, i to samo jedan deo, je na 23 mestu od 43 ulice na spiskun prvog prioriteta, dok drugi ili prvi deo Čika Ljubine, od Hajduk Veljkove do Sinđelićeve ulice se uopšte ne čisti, jer ta ulica jeste u centru grada, ali se ne čisti "jer je slepa, kratka i u njoj je malo žitelja, a nema ni jedne javne institucije, da bi se taj deo čistio", objašnjeno mi je pre nekoliko godina.

 

Isto objašnjenje važi i za Prote Mateje od Ulice Vuka Karadžića prema "Žinasi", koja je takođe u centru grada i "slepa" je, ali u toj ulici se nalazi nekoliko "javnih institucija" – Centar za kulturu, Fond penzionog osiguranja, kao i jedan hotel, ali i stambene zgrade sa "dovoljno" stanara. 

 

Ulica prote Mateje

Ulica prote Mateje (Foto: Đorđe Đoković)

Ulica prote Mateje

Ulica prote Mateje (Foto: Đorđe Đoković)

Ulica prote Mateje

Ulica prote Mateje (Foto: Đorđe Đoković)

Nejasno je zbog čega ove dve ulice nisu u programu zimskog održavanja, posebno zbog toga što su "kratke" pa samim tim nisu ni skupe, a pritom su u strogom centru grada, a za mnoge pešake to je jedini put do pijace i stare autbuske stanice... 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 18 sati 41 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 30 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.