Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
Sednica Gradskog veća (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2017, 08:00

Usvojeni programi rada za ovu godinu

č: | fb:

Gradsko veće je na sednici održanoj sinoć razmatralo i za sat vremena usvojilo 24 tačke dnevnog reda, među kojima su najbrojniji godišnji programi rada ustanova i nekoliko javnih preduzeća.

 

Pred članovima Gradskog veća je bio obiman materijal koji je sadržao programe rada za 2017. godinu javnih preduzeća Stubo-Rovni i "Agrorazvoj-Valjevske doline", Predškolske ustanove "Milica Nožica", Ustanove za fizičku kulturu "Valis", Turističke organizacije, kao i ustanova kulture – Muzeja, Biblioteke, Centra za kulturu, Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Moderne galerije, Internacionalnog umetničkog studija i KUD "Abrašević".

 

Gradsko veće je usvojilo i predlog odluke o obavljanju poslova sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja i predlog programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada u 2017. godini.

 

Usvojen je i predlog odluke o nagradi Valjeva, koja će se dodeljivati povodom Dana grada, 20. marta. Prethodna odluka o nagradi imala je deset oblasti, dok nova sadrži 14 oblasti.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 4 sati 17 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 21 sati 22 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara