Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2017, 14:08

Zašto Valjevo kasni sa legalizacijom objekata?

č: | fb:

Pokret "Dosta je bilo" traži od gradske vlasti odgovore na pitanja koliko je objekata u Valjevu legalizovano od stupanja na sangu Zakona o legalizaciji, koliko je još posla preostalo da se uradi, da li je 1. mart krajnji rok za završetak ovog posla i zašto je posao legalizacije bio obustavljen krajem prošle godine?

 

Zakon o ozakonjenju objekata stupio je na snagu pre godinu i po dana, a još uvek je nepoznato koliko je legalizovano objekata u Valjevu, gde je početkom prošle godine bilo 20.000 objekata bez dozvola, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare "Dosta je bilo".

 

"Znamo da je za celokupan posao oformljeno 15 timova, da svaki tim broji tri člana od kojih je predsednik stalno zaposlen u lokalnoj samoupravi, a da se preostala dva člana zapošljavaju na osnovu ugovora o delu. Pitamo na osnovu kojih kriterijuma su birani članovi, koje uslove treba da ispunjavaju kandidati za taj posao, ko je i da li organizovao obuku za te članove i da li se smatra da su kvalitetno obučeni za taj posao“, samo su neka od pitanja koje je postavio Ivan Milovanović, sekretar valjevskog odbora "Dosta je bilo".

 

Prema saznanjima Pokreta "Dosta je bilo" početkom januara grad je posetila delegacija Ministarstva građevinstva, saobraćaja i infrastrukture i da je naš Valjevo jedan od poslednjih na spisku gradova po uspešnosti sprovođenja ovog posla i broja legalizovanih objekata.

 

"Na kraju želimo da podsetimo da predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić poseduje dva nelegalno izgrađena objekta, koji se zapravo vode na njegove sinove, i to na zemlji gde gradnja uopšte nije ni dozvoljena. Na osnovu čega  građani mogu imati poverenja u republičke, opštinske i gradske institucije ako se ovaj problem ne rešava od vrha", zapitao je Milovanović.

 

Na današnjoj konferenciji za novinare Pokrret "Dosta je bilo" je podsetio da je zamenik gradonačelnika Valjeva krajem prošle godine najavio da će se grad pozabaviti formiranjem Kancelarije za ljudske resurse.

"S obzirom na to da je projekat Grada prošao na konkursu EU želimo da znamo kada će Grad da počne sa formiranjem odeljenja za ljudske resurse", rekao je Đorđe Petković i dodao da je to "važan deo u funkcionisanju Grada da bi se kaskalo sa njegovim formiranjem, pogotovu što na raspolaganju Grad ima konsultantske usluge i obuku kroz podršku EU koja je dobijena putem konkursa".

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 5 sati 39 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 22 sati 44 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara