Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
17.02.2017, 09:57

Nesposobno i neodgovorno oko legalizacije

č: | fb:

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pohvalili su gradsko rukovodstvo jer je u Valjevu za tri nedelje popisano 10.000 nelegano izgrađenih objekata, međutim Pokret "Dosta je bilo" smatra da mesta za pohvalu nema s obzirom na to da za 13 dana treba popisati još toliko nelegalnih objekata. 

 

U saopštenju za javnost Pokret "Dosta je bilo" navodi da se, šest dana nakon što su na konferenciji za novinare skrenuli pažnju da se kasni sa popisom nelegalnih objekata, u Valjevo obrela Darinka Đuran, pomoćnica ministarke za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

 

"Ona je izrazila zadovoljstvo urađenim u protekle tri nedelje, međutim nezadovoljstvo neurađenim, u periodu od 15 meseci pre toga, nije pokazala. Pri tom ona upozorava građane da moraju popisati svoje objekte do 1. marta, inače ih neće moći ozakoniti! Doduše, napomenula je da je i nadležno Ministarstvo tu da im pomogne", navodi se u saopštenju.

 

Pokret "Dosta je bilo" smatra da je preostali posao oko popisa nelegalnih objekata isuviše obiman da bi bio obavljen na vreme, s obzirom na to da je zakonski rok 1. mart.

 

"Podsećamo građane Valjeva da je gradska vlast popis zaustavila sredinom prošle godine, bez ikakvog obaveštenja ili opravdanja. Posledica svega toga je da su sada na poslove oko popisa angažovani čak i radnici javnih preduzeća Vidrak i Vodovod. Izjavili su da je ukupno do sada popisano 10.000 objekata za tri nedelje, koliko i za 15 meseci pre toga, a preostalo je da se popiše još toliko, sudeći po izjavi pomoćnika gradonačelnika Saše Simića koji je rekao da u Valjevu ima oko 20.000 nelegalnih objekata. Možemo zaključiti da je takav poduhvat preveliki za 45 uposlenih osoba i da će ogromni propusti, do kojih je na ovakav način moralo doći, na svetlost dana izaći tek nakon završetka roka", saopštava Pokret "Dosta je bilo" i pita da li će i ko odgovarati ako se popis ne završi u zakonom propisanom roku i da li će građanima čiji objekti nisu popisani nadoknaditi neučinjeno?

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 8 sati 34 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 1 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara