Kej Kolubare 07. jul (foto: Đorđe Đoković)
Kej Kolubare 07. jul (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2014, 11:20

Sanacija Kolubare u slici i reči

č: | fb:

Danas će biti završeni radovi na sanaciji 280 metara korita Kolubare, na Jadru kod parka i silosa, koje je uništeno u majskim poplavama.

U pitanju su interventni radovi, koji su počeli sredinom juna, kako bi se stabilizovala potkopana obala od daljeg urušavanja. Do sada je sanirano i 300 metara leve obale Kolubare, kod preduzeća „Austrotherm”.

Kej Kolubare 20. maj

Kej Kolubare 20. maj (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi na desnoj obali Kolubare kod silosa u dužini od 100 metara i deo korita, leva obala,  kod parka na Jaru u dužini od 180 metara biće završeni danas. Očišćeno je korita od nanosa i šljunka koji je korišćeno za popunjavanje oštećenja na zidanom delu malog korita.  

- Do kraja nedelje počeće radovi na sređivanju leve obale korita Kolubare od mosta na Jadru i korita kod belog mosta gde je bila letnja pozornica. Prva faza interventnih radova na sanaciji korita Kolubare biće završeni za 15- tak dana - kaže za Kolubarske.rs inženjer šumarstva Đorđe Malešević iz „Erozije”.  

Kej Kolubare 12. jun

Kej Kolubare 12. jun (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema prvim procenama za sanaciju korita Kolubare potrebno je oko tri miliona evra.  Cena regulisanog korita je oko 1,5 miliona evra po kilometru, a uništeno je više od pola korita koje je regulisano u dužini od pet kilometara.

Stručnjaci „Erozije” kažu da će vraćanje korita Kolubare u prvobitno stanje, pre katastrofalnih poplava, biti kompleksno, zahtevno, dugo i skupo. Najvažnije je to što korito Kolubare može da izgleda isto kao i pre 15.maja.  

Kej Kolubare 18. jun

Kej Kolubare 18. jun (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

 (foto: )
Važan jubilej Pre 5 sati 36 minuta

Gino Vannelli na 40. Valjevskom džez festivalu

Jubilarni 40. Valjevski Džez festival, sa motom "Istorija, tradicija, spektakl", biće održan od 16. do 18. maja. "Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku...  · 1 komentar

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 1 dan 6 sati

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara