Ispred zgrade PU Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Ispred zgrade PU Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2014, 09:27

Pet osoba u pritvoru

č: | fb:

Valjevska policija uhapsila je 11 osoba nakon jučerašnjeg incidenta kada je grupa mladića napala aktiviste nevladine organizacije „Žene u crnom” tokom protesta u znak podrške žrtvama Srebrenice.

Policija je po ovlašćenju nadležnog tužioca za pet osoba odredila zadržavanje do 48 časova, potvrđeno je Kolubarskim.rs u valjevskoj policiji. Oni su osumnjičeni za nasilničko ponašanje, ugrožavanje bezbednosti i napad na službeno lice.

Aktivisti "Žena u crnom" okupili su se sinoć na centralnom gradskom trgu, gde su razvili transparent kojim traže da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost. Nedugo zatim počeli su da se okupljaju mladi ljudi uglavnom obučeni u majice "četnici Valjeva" i vređjaju aktiviste "Žena u crnom". Većina prolaznika centralnom Karađorđevom ulicom stajala je na trotoarima preko puta Gradskog trga i odatle posmatrala šta se dešava.

Aktivistkinje su gađane jajima, a policija, koja je u međuvremenu dobila pojačanja, pokušavala je da održi red i na taj način što je nekoliko najratobornijih uhapsila i "maricom" sprovela u Policijsku upravu.

Kada je, gotovo posle sat vremena, skup bio okončan, a aktivisti "Žena u crnom" počeli da pakuju transparent, nekoliko mladića je iskoristilo nepažnju policajaca, upalo među aktiviste, uglavnom žene, i napalo ih, pa je nekoliko njih posle udaraca završilo na asfaltu. Policija je tada reagovala, primenila silu, i uhapsila još trojicu mladića, koji su takođe privedeni. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara