Dacia duster na parkingu Gradske uprave (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Dacia duster na parkingu Gradske uprave (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
10.03.2017, 08:06

Posle tamnog terenca, naručena metalik svetlo siva limuzina

č: | fb:

Gradsko rukovodstvo ponovo je odlučilo da obnovi vozni park, ovaj put sa pet novih automobila za čiju nabavku je u budžetu izdvojeno 7,2 miliona dinara. U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku opisano je do detalja kakva vozila su potrebna, ali još uvek nije odlučeno za čije potrebe se kupuju.

 

Nakon što je sredinom decembra prošle godine kupljena luksuzna limuzina "škoda superb", čija je vrednost oko 3,4 miliona dinara, za "potrebe gradonačelnika" i "dacia duster", koja je koštala oko 2,1 milion dinara, za "vanredne situacije i obilazak terena", 4. marta raspisana je javna nabavka za "nabavku pet putničkih automobila".

 

U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku precizno je do detalja opisano kako treba da izgledaju vozila za koja je zainteresovano gradsko rukovodstvo. Pored četiri putnička hečbek benzinca u beloj boji, na listi je i jedna limuzina i to metalik svetlo sive boje.

 

U tehničkoj specifikaciji navedene su karakteristike automobila i to čak kroz 21 tačku. Precizirano je, osim tipa vozila, oblika karoserije ,vrste goriva, i: radna zapremina motora, snaga motora, generacija motora, tip menjača, kočnice, tip pogona, broj vrata, broj sedišta, boja karoserije, zapremina rezervoara za gorivo, dužina vozila, visina vozila, širina vozila bez retrovozora, zapremina prtljažnika, dimenzije točkova, godina proizvodnje, garancija i težina praznog vozila.

 

U tehničkoj specifikaciji precizno do detalja, kroz 21 tačku, navedena je i oprema koju putnički hečbek automobil treba da ima. Između ostalog neophodna su zatamljena stakla, sistem za nadzor stabilnosti vozila, sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici, a ukrasni elementi u unutrašnjosti vozila treba da budu u tamnosivoj boji, dok je za limuzinu naznačeno da unutrašnjost mora biti u tamnoj boji i da stakla budu tonirana...

 

Načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Aleksandar Vujić Subotić kaže da još uvek nije doneta odluka za koga ili za čije potrebe se kupuje pet automobila za koje je raspisana javna nabavka.

 

"To tek treba da odlučimo. Jedan broj vozila je za potrebe inspekcija, koje trenutno koriste stare automobile ’jugo’ za koje je preskupo održavanje i koja moramo zameniti novim vozilima", kaže načelnik.

On nije odgovorio na pitanje Kolubarskih.rs kako je moguće da se još uvek ne zna za čije potrebe se kupuju automobili, ali se zna da moraju biti beli, odnosno metalik svetlo sivi i da unutrašnjost mora biti u tamnosivoj, odnosno u tamnoj boji i da dimenzije točkova moraju biti 185/65 R 15, odnosno 205/55 R16.

Ostalo je nejasno zbog čega se gradsko rukovodstvo odlučilo za kupovinu pet automobila, a da pre toga nije određen korisnik i utvrđena stvarna potreba.

 

Sagovornici Kolubarskih.rs poznavaoci automobila tvrde da gradsko rukovodstvo ovom javnom nabavkom favorizuje jednog dobavljača, tačnije prodavca vozila marke "dacia", što se, kako navode, vidi iz tehničke specifikacije gde su istaknuti neki parametri koje imaju isključivo rumunska vozila. 

 

I dok premijer Srbije Aleksandar Vučič propagira i poručuje građanima da kupuju vozila proizvedena u fabrici Fiat automobili Srbija, gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, kako tvrde sagovornici Kolubarskih.rs, kupuje rumunska vozila za koja je iz gradske kase izdvojeno 7,2 miliona dinara. 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 2 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara