Protest na trgu (foto: Đorđe Đoković)
Protest na trgu (foto: Đorđe Đoković)
09.07.2014, 12:47

Petorica u pritvoru, podnete krivične i prekršajne prijave

č: | fb:

Valjevska policija privela je sinoć 11 građana zbog ometanja javnog skupa u organizaciji “Žena u crnom” na Gradskom trgu, saopšteno je danas. Po nalogu osnovnog javnog tužioca mera zadržavanja do 48 sati određena je A.B. (30), M.B. (23), M.M. (31), I.M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, kao i krivično delo nasilničko ponašanje.

N.D. (51) iz Valjeva zadržan je zbog krivičnog dela ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira. Tužilac je naložio i da se protiv L.G. (20) iz Valjeva podnese krivična prijava za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično delo ugrožavanje sigurnosti u redovnoj proceduri (bez policijskog zadržavanja). Prekršajne prijave podnete su protiv A.M. (25), D.M. (28), S.M. (21) i A.B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.   

Do napada na aktiviste "Žena u crnom" došlo je tokom jučerašnjeg performansa te NVO i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost. Napadnuti su i biciklisti iz meorijalne povorke ka Srebrenici.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 1 sati 59 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 48 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.