Dobitnici nagrada i priznanja (foto: Đorđe Đoković)
Dobitnici nagrada i priznanja (foto: Đorđe Đoković)
20.03.2017, 15:22

Nagrade najboljima i Plakete ambasadorima Češke i Belorusije

č: | fb:

Godišnja nagrada, najznačajnije priznanje grada Valjeva koje se dodeljuje povodom Dana grada, uručena je na Svečanoj akademiji najuspešnijim pojedincima i kolektivima, kao i najboljim osnovcima i srednjoškolcima. Uručene su i Plakete grada ambasadorima Republike Češke i Belorusije.

 

Dobitnik godišnje nagrade Valjeva za postignute rezultate u privredi je preduzeće "Vega", u poljoprivredi Veroljub Bošković iz Pričevića, u obrazovanju profesorka Valjevske gimnazije Jovanka Božić, u oblasti nauke i inovacija dr Miroljub Ivanović, profesoru Visoke škole stukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare "Sirmijum" u Sremskoj Mitrovici

Doktorand Ivan Bazrđan je dobitnik nagrade u oblasti stvaralaštvo učenika i studenata, za zdravstvo ginekolog dr Nikoli Simiću, za humanitarni rad Leposava Pirgić, za oblast čuvanje i nega tradicije pripala je Božinu Janevskom, za oblast umetnost i kultura nagradu dobio direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić, za sport atletičarka Tamara Salaški.

Danas su uručene i dve specijalne nagrade, za afirmaciju Valjeva, koju je dobio publicista Milorad Radojičić i za životno delo dr Dragiša Pavićević.

 

Najbolji đaci

Najbolji đaci (Foto: Đorđe Đoković)

Pored nagrađenih pojedinaca i kolektiva, danas na Dan grada priznanje je dobilo i 14 đaka generacije valjevskih i seoskih osnovnih škola, kao i šest najboljih srednjoškolaca.

Na Dan grada Valjeva priznanje u vidu Plakete grada dobili su ambasade Republike Češke i Belorusije, koje su na današnjoj Svečanoj akademiji primili ambasadorka Ivana Hlavsova i ambasador Vladimir Čušev.

 

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović čestitao je nagrade i priznanja, onima koji su dali značajan doprinos u svom radnom i životnom veku, a posebno osnovcima i srednjoškolcima, kojima je poručio da ih čeka "period koji se uvek u životi smatra najlepšim dobom, a to je đačko doba".

"Ipak deco upamtite, stojite na brdu, brdu nepročitanih knjiga i isto tako možete se spasiti i dokazati u svojim profesijama samo velikim radom i velikim talentom", rekao je Gvozdenović. 

 

Na Svečanoj akademiji povodom Dana Valjeva, među brojnim gostima, bili su i narodni poslanik Dragomir Karić, funkcioner SPS-a Branko Ružić i direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović.

Gosti na Svečanoj akademiji

Gosti na Svečanoj akademiji (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pre nekoliko dana iz Gradske uprave su najavili da bi trebalo da na Dan grada u Valjevo dođe nekoliko ministara.

"Još uvek nije potvrđeno, ali ima najava da će nam na Dan grada, u ponedeljak 20. mareta, gosti biti ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević", rekao je na konferenciji za novinare zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić. 

Međutim, ministri danas nisu došli na gradsku svečanost. 

Ljubivoje Bube Marković i Gradski hor Abrašević

Ljubivoje Bube Marković i Gradski hor Abrašević (Foto: Đorđe Đoković)

Gudački orkestar Feniks

Gudački orkestar Feniks (Foto: Đorđe Đoković)

U umetničkom delu Svečane akademije, koju je vodio glumac Ljubovoje Bube Marković "u liku Milovana Glišića", učestvovao je Gradski hor "Abrašević" i gudački orkestar "Feniks".

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 13 sati 26 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 14 sati 52 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...