<p>Pozivnica u duhu oglasa iz 1931. godine.</p> (foto: Đorđe Đoković)
<p>Pozivnica u duhu oglasa iz 1931. godine.</p> (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2014, 12:47

Večeras izložba „Domizacija“

č: | fb:

Prva izložba u okviru programa „Ogradna galerija“ Valjevske kulturne mreže – VAKUM biće otvorena večeras u 19.30. Na ogradi bašte Doma vojske narednih godinu dana će se smenjivati izložbe brojnih umetnika, a prva pod nazivom „Domizacija“ posvećena je ovom zdanju.

„Izložbu je autorka Jelena Popović koncipirala tako da različitom foto dokumentacijom i arhivskom građom koju smo uspeli da prikupimo tokom nekoliko meseci istraživanja predstavimo šta je to Dom vojske bio od tridesetih godina, kada je izgrađen, do danas, do njegove potpune devastiranosti, i da nekako oživimo i približimo to zlatno doba Oficirskog doma kada je on bio okosnica svih društvenih i kulturnih zbivanja u gradu“, rekla je najavljući izložbu Andrijana Maksimović, potpredsednica VAKUM-a.

Večeras će u 20 časova u bašti Doma vojske biti održana i tribina o ovom zdanju koju će voditi Branko Pirgić. Nakon tribine će u 21 čas početi zabava na kojoj će, kao i nekada, svirati ABV bend, a gošća će biti Dragica Nestorović Popović. Interesantna je pozivnica za ovo veče, na kojoj je tekst parafraziran oglas za restoran u Oficirskom domu iz novina 1931. godine. Program „Ogradna galerija“ podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Iz Gradske uprave je najavljeno da će zbog izložbe večeras od 19 do 22 časa za saobraćaj biti zatvorena Pop Lukina ulica od Sata u Knez Miloševoj do Karađorđeve ulice.

Aktuelno

Štrajk upozorenja u HK Krušik (foto: Kolubarske.rs)
Čeka se odluka Nadzornog odbora Pre 18 sati 32 minuta

Održan jednočasovni štrajk upozorenja u Krušiku

Nezadovoljni radnici valjevske fabrike "Krušik", uz podršku četiri reprezentativna sindikata, održali su jednočasovni štrajk upozorenja, ispred pogona u krugu fabrike. Prema rečima predstavnika...  · 22 komentara

Valjevo (aerozagađenje) (foto: Đorđe Đoković)
Što više objekata priključiti na daljinsko grejanje Pre 22 sati 10 minuta

Prezentacija dokumenta "Energetska politika Valjeva"

Valjevo može da koristi geotermalne izvore, biomasu i solarnu energiju, kako bi se priključilo na sistem daljinskog grejanja čime bi se smanjila upotreba fosilnih goriva, ali i zagađenje vazduha,...  · 1 komentar

Takmičenje u plesu (foto: www.mionica.rs)
Državno prvenstvo Pre 19 sati 13 minuta

Najbolji sportski plesači Srbije i regiona u Mionici

Mionica je bila domaćin plesnog spektakla sa oko 500 učesnika iz 24 kluba. Luka Dugalić i Barbara Vlajković su šampioni u standardnim plesovima u kategoriji do 21 godine.