Protest protiv diktature  (foto: Đorđe Đoković)
Protest protiv diktature (foto: Đorđe Đoković)
07.04.2017, 18:39

Četvrti "Protest protiv diktature"

č: | fb:

Za razliku od Beograda gde se na protestima već pet dana okuplja više od deset hiljada građana, pretežno mladih i studenata, u Valjevu tek stotinak, a večeras ni toliko.

 

Pedesetak najupornijih ili najodvažnijih Valjevaca okupilo se i večeras oko 18.00 časova na Gradskom trgu odakle su krenuli u protestnu šetnju Karađorđevom, Vuka Karadžića i Pantićevom ulicom gde su kod crkve Pokrova Presvete Bogorodice održali minut ćutanja za pilote Vojske Srbije potpukovnika Nenada Ćulibrka i kapetan Dejana Pandurovića, koji su danas poginuli. 

 

Minut ćutanja za poginule pilote

Minut ćutanja za poginule pilote (Foto: Đorđe Đoković)

Učesnici protesta nosili su transparente protiv vlasti i Aleksandra Vučića, na kojima je pisalo – "Nije moj predsednik", "O(ne)svesti se", "Stop diktaturi", "Ako vam je dobro, onda ništa".

Protest protiv diktature

Protest protiv diktature (Foto: Đorđe Đoković)

 

Zahteve studenata podržavaju i Valjevci

 

Studenti predlažu da protesti traju do smene članova RIK, "zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda", zatim razrešenje Maje Gojković, "zbog blokade rada Narodne skupštine".

Oni predlažu i zahtev za smenu direktora RTS i urednika Informativnog programa RTS, "zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata", kao i smenu članova REM, zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava.

 

Dodali su još jedan zahtev - traže reviziju tj sređivanje biračkog spiska u cilju utvrđivanja tačnog broja birača i nakon toga uvođenje elektronskog glasanja uz jasnu zaštitu od manipulacije.

Studenti su naveli da će ukoliko se ne ispune zahtevi tražiti vanredne parlamentarne izbore i da će protesti trajati do ispunjena zahteva, prenosi N1.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 21 sati 57 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara