Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2014, 17:42

Četvorici pritvor do 30 dana

č: | fb:

Osnovni sud u Valjevu odredio je danas na zahtev osnovnog tužioca pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih za napad na aktivistkinje NVO "Žene u crnom" na Gradskom trgu u Valjevu.

Pritvor je odredjen A.B. (30), M.B. (23), M.M. (31), I.M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, kao i krivicčno delo nasilničko ponašanje. Na rešenje o pritvoru oni imaju pravo žalbe Vanraspravnom krivičnom veću u roku od tri dana.Prema našim saznanjima, tokom prethodnog saslušavanja osumnjičenih u Osnovnom tužilaštu, zbog njihove agresivnosti i pretnji, policija je morala da pruži zaštitu zameniku tužioca koji ih je saslušavao.

N.D. (51) iz Valjeva bio je zadržan 48 sati u policiji zbog krivičnog dela ometanje ovlašćnog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira. Osnovni tužilac za njega nije tražio produžavanje pritvora. 

Tužilac je naložio da se protiv L.G. (20) iz Valjeva podnese krivična prijava za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično delo ugrožavanje sigurnosti u redovnoj proceduri (bez policijskog zadržavanja i pritvora). Prekršajne prijave podnete su protiv A.M. (25), D.M. (28), S.M. (21) i A.B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.   

Do napada na aktiviste "Žena u crnom" došlo je u utorak tokom performansa te NVO i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost. Tom prilikom povređeno je četvoro aktivista NVO "Žene u crnom", koje su u sredu nastavile put Loznice, a potom i Potočara u BiH.

Aktuelno

Lazar Lazarević (foto: Iz privatnog albuma)
Đak generacije Pre 3 sati 20 minuta

Lazar Lazarević na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije

Đak generacije Valjevske gimnazije Lazar Lazarević učestvovaće na Međunarodnoj olimpijadi iz hemije, čime je zaokružio niz svojih takmičarskih uspeha tokom školovanja u ovoj valjevskoj srednjoj školi.

Gradac (foto: Đorđe Đoković)
Institut "Batut" izdao upozorenje Pre 5 sati 57 minuta

Nајаvа tоplоtnоg tаlаsа u Srbiji dо 23. јunа

Institut "Batut" izdao je upozorenje zbog najavljenog toplotnog talasa u narednim danima, a posebno u pеriоdu оd 19. dо 23. јunа kada se očekuju visoke temperature vazduha širom Srbije, a koje se...