Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
Tužilaštvo i Prekršajni sud (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2014, 17:42

Četvorici pritvor do 30 dana

č: | fb:

Osnovni sud u Valjevu odredio je danas na zahtev osnovnog tužioca pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih za napad na aktivistkinje NVO "Žene u crnom" na Gradskom trgu u Valjevu.

Pritvor je odredjen A.B. (30), M.B. (23), M.M. (31), I.M. (22) iz Valjeva zbog sumnje da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, kao i krivicčno delo nasilničko ponašanje. Na rešenje o pritvoru oni imaju pravo žalbe Vanraspravnom krivičnom veću u roku od tri dana.Prema našim saznanjima, tokom prethodnog saslušavanja osumnjičenih u Osnovnom tužilaštu, zbog njihove agresivnosti i pretnji, policija je morala da pruži zaštitu zameniku tužioca koji ih je saslušavao.

N.D. (51) iz Valjeva bio je zadržan 48 sati u policiji zbog krivičnog dela ometanje ovlašćnog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira. Osnovni tužilac za njega nije tražio produžavanje pritvora. 

Tužilac je naložio da se protiv L.G. (20) iz Valjeva podnese krivična prijava za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično delo ugrožavanje sigurnosti u redovnoj proceduri (bez policijskog zadržavanja i pritvora). Prekršajne prijave podnete su protiv A.M. (25), D.M. (28), S.M. (21) i A.B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.   

Do napada na aktiviste "Žena u crnom" došlo je u utorak tokom performansa te NVO i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, a izvršioci genocida pozovu na odgovornost. Tom prilikom povređeno je četvoro aktivista NVO "Žene u crnom", koje su u sredu nastavile put Loznice, a potom i Potočara u BiH.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 17 sati 28 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 21 sati 24 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara