Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
17.04.2017, 07:03

Za "Studio M" još pola miliona dinara iz budžeta

č: | fb:

Iz gradskog budžeta sa 2,5 miliona dinara biće sufinansirano 19 projekata u kulturi iz šest oblasti. Najviše novca, pola miliona dinara, dato je Studiju za ples i zabavu "Studio M", a novac iz budžeta dobiće i Danijela Padejski, sestra člana Gradskog veća Dejana Bogojevića.

 

Najviše novca, pola miliona dinara, dato je Studiju za ples i zabavu "Studio M" za projekat "Igraj, igraj 2017. u modernom i džez baletu",  za oblast - manifestacije vezane za filmsku umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo. Najmanje novca opredeljeno je za oblast filmska umetnost i ostalo audio-vizuelno stvaralaštvo, 140.000 dinara za projekat "Valjevski filmski susret – VFS", Valjevske kulturne mreže "VAKUM".

 

Sa 810.000 dinara biće sufinansirano devet projekata iz oblasti književnost. Najviše novca, 280.000 dinara, je dato za projekat "Časopis za književnost, umetnost i kulturu AKT kroz interkulturalni dijalog i podrška stvaralaštvu mladih VIII", sa kojim je konkurisala Danijela Padejski. Ostalih osam projekata iz oblasti književnost biće finansirano sa iznosom od 30.000 do 120.000 dinara.

 

Iz oblasti muzika (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija), četiri projekta biće sufinansirano sa 560.000 dinara, od čega je skoro polovina 250.000 data za projekat "Zvuk Valjeva", Produkcije "Šešir", "Valjevska bitlmanija", Slavena Batoćanina biće sufinansirana sa 160.000 dinara, "Zvuci Rusije", Danice Rašković sa 70.000, a "Muzika na platnu", projekat sa kojim je konkurisao Trio MISS biće sufinansiran sa 80.000 dinara.

 

Iz oblasti likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajn i arhitektura biće sufinansirano tri projekta sa 340.000 dinara. Najviše novca 200.000 je izdvojeno za izložbu slika "Cvetna strana mediterana", podnosioc projekta Zorana Andrić PR Izrada slika "Višnja". "Festival fotografije", Centra za razvoj fotografije biće sufinansiran sa 80.000 dinara, dok je za projekat "Crtežom i bojom kroz pokret u film", Udruženja dramskih, muzičkih i audio-vizuelnih stvaralaca "Milovan Glišić" izdvojeno 60.000 dinara.

 

Iz oblasti pozorišna umetnost sa 150.000 dinara biće sufinansirano "Pozorište u školi, škola za pozorište", Kulturno prosvetne zajednice grada Valjeva.

 

Od izabranih projekata posebnu pažnju privlače dva

 

Prvi je projekat "Časopis za književnost, umetnost i kulturu AKT kroz interkulturalni dijalog i podrška stvaralaštvu mladih VIII", sa kojim je konkurisala Danijela Padejski, koja je sestra plaćenog člana Gradskog veća, zaduženog za kulturu, Dejana Bogojevića.

Idejni tvorac časopisa za književnost, umetnost i kulturu "AKT" je Dejan Bogojević, koji je do februara 2017. godine bio i glavni i odgovorni urednik časopisa. Na tom mestu ga je zamenila njegova sestra Danijela Padejski koja je konkurisala i dobila sredstva iz budžeta za sufinansiranje projekta "Časopis za književnost, umetnost i kulturu AKT kroz interkulturalni dijalog i podrška stvaralaštvu mladih VIII".

 

Pažnju privlači i Studio M, koji je za kratko vreme iz gradskog budžeta "zaradio" milion dinara.

Među projektima koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija Valjeva je i projekat "Di fest", Plesnog kluba Studio M, koji će iz budžeta biti sufinansiran sa pola miliona dinara. Sa identičnim iznosom, sa pola miliona dinara, biće sufinansiran projekat Studija M "Igraj, igraj 2017. u modernom i džez baletu" u oblasti kultura.

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 7 sati 20 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 8 sati 46 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...