Sremuš (foto: Đorđe Đoković)
Sremuš (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2017, 07:06

Treća Povlenska sremušijada

č: | fb:

Treća Povlenska sremušijada, u organizaciji Udruženja "Zaštita prirode Donji Taor", biće održana danas u Donjem Taoru.

 

Kako je najavljeno, svečano otvaranje ove turističke manifestacije je u podne, kod Doma u Donjem Taoru, nakon čega će o sremušu govoriti književnik Radovan Beli Marković, a potom će uslediti takmičenje u spremnaju jela od sremuša. Program će, kako najavljuju organizatori, biti završen u večernjim satima igrankom.

 

Udruženja "Zaštita prirode Donji Taor", koje su osnovali meštani ovog povlenskog sela gde se nalaze Taorska vrela, je pokrenulo manifestaciju "Povlenska sremušijada" zasnovanu na vrednostima ove čudesne biljke i njenom izobiljnu na Povlenu.

 

Pored "Povlenske sremušijade", Udruženje se bavi zaštitom Taorskih vrela, obnavljanjem nekoliko vodenica na njima, kao i angažovanjem na turističkoj valorizaciji Povlena, najveće planine na vencu Avala-Gučevo.

 

Treća "Povlenska sremušijada" je projekat koji je sa 120.000 dinara sufinansiran iz gradske kase u oblasti privredno-turističkih manifestacija. Pored Udruženja "Zaštita prirode Donji Taor", organizatori su Turistička organizacija Valjevo, Društvo istraživača "Vladimir MandićManda" i Klub Ars Nova. 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 5 sati 56 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 3 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 11 sati 6 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara