Inkubatori (foto: Đorđe Đoković)
Inkubatori (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2017, 11:39

"Europrom" i "Podgorina Frucht" donirali 2,1 milion dinara za inkubatore

č: | fb:

Kompanije valjevski "Europrom" i "Podgorina Frucht" iz Osečine poklonile su dva inkubatora, najnovije generacije, vredna 2,1 milion dinara odseku neonatologije Opšte bolnice u Valjevu. Ova donacija je značajna s obzirom na to da neonatologija trenutno raspolaže sa šest i to starih inkubatora, a njihova iskorišćenost je 100 posto svaki dan, rečeno je danas prilikom predaje inkubatora.

 

Šef odseka neonatologije Opošte bolnice dr Dragica Dimitrijević skrenula je pažnju na zapanjujuću podatak da je od svih rođenih beba u prošloj godini čak 30 posto dece zahtevalo neki vid lečenja.

- U Opštoj bolnici u Valjevu prošle godine je bilo 1300 porpđaja, a od tog broja 390 beba je zahtevalo neku terapiju. Nisu sve bebe bile u inkubatoru, ali neka vrsta terapije im je bila neophodna. Inkubatori sa kojima trenutno raspolažemo, dobijeni većinom iz donacija, su dosta pohabani tako da nam je ova donacija bila neophodna – rekla je dr Dimitrijević uz zahvalnost donatorima.

Dragica Dimitrijević

Dragica Dimitrijević (Foto: Đorđe Đoković)


PR menadžer kompanije "Europrom" Bojana Perić je rekla da od brojnih humanitarnih aktivnosti i inicijativa u kojima je učestvovao "Europrom", posebno su ponosni na ove koje su vezane za Valjevsku bolnicu i Centar za vantelesnu oplodnju.

 

- Postoji izreka koja kaže da ako ste u mogućnosti da pomognete deci, to je jedna od najvećih privilegija i jedan od najvećih blagoslova koji možete imati. Upravo se tako osećamo mi u "Europromu" nakon ove donacije, privilegovano, blagosloveno, ali i ponosno – rekla je Perić. Ona je najavila da će "Europrom" i u narednom periodu pomagati prevremeno rođenim bebama, "malim bićima, a velikim borcima".

Dodala je da je kompanija Europrom i ovom donacijom, u godini kada obeležava 27 godina postojanja, želela da se zahvali sugrađanima na ukazanom poverenju tokom svih ovih godina, ali i zaposlenima kojih trenutno ima 500, među kojima su u velikom broju žene i majke.

Bojana Perić

Bojana Perić (Foto: Đorđe Đoković)


"Podgorina Frucht" iz Osečine je za 13 godina postojanja takođe učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama i na taj način je ova kompanija pokazala svoju društvenu odgovornost. Pored pomoći u oblastima obrazovanja i ekologije, doniran je novac za nabavku skenera i Centru za vantelesnu oplodnju.


- Drago mi je što je porodica Grinevald, pre svega, kao i zaposleni u našoj kompaniji pomogli u nabavci inkubatora za prevremeno rođene bebe kojima je potrebna pomoć da bi preživeli i izrasli u časne i dobre ljude - rekla je generalni direktor kompanije "Podgorina Frucht“ Katarina Vučetić. Ona je pozvala i ostale kompanije da svojim donacijama bolnici u Valjevu pokažu društvenu odgovornost. 

Katarina Vučetić

Katarina Vučetić (Foto: Đorđe Đoković)

 

V.d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić zahvalio se komapnijama na donaciji dva inkubatora. On je rekao da dosta toga od opreme i aparata nedostaje Opštoj bolnici u Valjevu i veruje da će i druge kompanije slediti primer "Europroma" i "Podgorina Frucht" iz Osečine i svojijm donacijama pomoći bolnici.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 5 sati 9 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar