Osnovni sud u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Osnovni sud u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
14.07.2014, 14:33

Ukinut pritvor osumnjičenima za napad na „Žene u crnom“

č: | fb:

Vanraspravno krivično veće Osnovnog suda u Valjevu ukinulo je pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih za napad na NVO „Žene u crnom“, 8. jula na Gradskom trgu u Valjevu, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u tom sudu. Veće smatra da je povređen Zakon o krivičnom postupku (ZKP) pri ocenjivanju težine dela za koja su terećeni.

Na slobodi su A.B. (30), M.B. (23), M.M. (31), I.M. (22), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, kao i krivično delo nasilničko ponašanje. Pored njih, policija je podnela krivične i prekršajne prijave protiv još osam osoba, kojima nije bilo određeno zadržavanje do 48 sati, samim tim ni pritvor do 30 dana.

Na taj način verovatno neće biti ni „mirnog protesta“, koji su za sredu u podne na Gradskom trgu, zakazali predstavnici Udruženja boraca ratova na prostorima bivše SFRJ od 1990. do 1999. godine.

Do incidenta na Gradskom trgu došlo je 8. jula na kraju performansa "Žena u crnom" kada je grupa mladih ljudi fizički nasrnula na aktiviste te NVO i četvoro ih povredila. Karavan "Žena u crnom"sutradan  je nastavio put za Loznicu, a potom i Potočare (BiH) na godišnju komemoraciju muslimanskim žrtvama u Srebrenici.

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 42 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...