Ljubiša Diković (foto: Kolubarske.rs)
Ljubiša Diković (foto: Kolubarske.rs)
01.07.2017, 07:22

Diković: Za slobodu Srbije položeno je mnogo života

č: | fb:
U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" se 201 vojnik na dobrovoljnom služenju vojnog roka, među njima i 40 devojaka, iz 1. i 2. Centra za obuku u Somboru i Valjevu obavezao na vernost otadžbini. 
 
 
Oni su se pred znamenjima Srbije obavezali da će čuvati nezavisnost i teritorijalni integritet Srbije "jedne i jedine otažbine za čiju je slobodu, koju svi uživamo, položeno mnogo života". To je poruka generala Ljubiše Dikovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije, vojnicima junske klase nakon što su položili zakletvu.
 
 
Diković je dodao da se savremeni sistem i savremeni uslovi u kojima Vojska Srbije danas izvršava zadatke stalno menjaju, a novi bezbednosni izazovi nameću nova rešenja i zahtevaju novu spremnost i sposobnost snaga odbrane, pre svih pripadnika vojske kao stuba odbrane.
 
 
"Danas naša vojska izvršava brojne zadatke u Kopnenoj zoni bezbenosti, na državnoj granici, štiti vazdušni prostor, učestvuje u izgradnji i očuvanju mira širom sveta i uvek je spremna da pomogne kada je potrebno", istakao je načelnik Generalštaba. 
Vojska RS

Vojska RS (Foto: Kolubarske.rs)

 

Diković je podsetio da građani Srbije danas najviše veruju vojsci i crkvi, odnosno da u vojsku imaju više poverenja nego u bilo koju drugu državnu instituciju. To verovanje, po njegovim rečima, proizvod je časnog odnosa svih pripadnika VS prema zadacima i obavezama, kvalitetnog izvršavanja tih zadataka i primernog ponašanja vojnika u kasarnama i van njih. 
 
 
"Želja nam je da zaokružimo ciklus opremanja vojske savremenim borbenim sredstvima, koja smo delom prikazali na vežbi Čelik 2017 i na sajmu Partner. Opremaćemo vojsku sa željom da bude garant bezbednosti svih građana Srbije. Samo takva vojska biće i dalje u vrhu poverenja građana", poručio je general Ljubiša Diković na svečanosti u Valjevu.

Aktuelno

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 54 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...

Prostorije SNS u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Oglasili se potpredsednici GrO SNS, ali ne i predsednik Pre 1 dan 1 sati

Da li orkestar zvuči raštimovano?

U danu kada se obeležava Dan Valjeva, saopštenjem za javnost oglasilo se troje potpredsednika valjevskih naprednjaka, ali ne i predsednik. U saopštenju navode rezultate SNS u Valjevu i kritikuju...  · 12 komentara