Letnja pozornica (foto: Đorđe Đoković)
Letnja pozornica (foto: Đorđe Đoković)
19.05.2014, 19:45

Najgore je prošlo. Vratio se život

č: | fb:

Najgore je prošlo, sada se otklanjaju posledice katastrofalnih poplava, i taj posao sanacije, obnavljanja infrastrukture i oštećenih objekata potrajaće mesecima, ali i godinama. „Najvažnije je da je situacija u gradu stabilizovana, da sve javne službe funkcionišu bez većih problema i da su svi putni pravci prohodni”, kaže za Kolubarske.rs zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Trenutno su na teritoriji grada Valjeva najveći problem  klizišta i odroni kojih ima na stotine u gradu i okolnim selima, a prema podacima  Štaba  za vanredne situacije  25 kuća je srušeno. Sanirano je klizište koje se pojavilo na Ilidži i koje je pretilo da ošteti glavnu vodovodnu cev.

- Sada nam je najpotrebnija novčana pomoć i građevinski materijal, jer će, prema prvim procenama, biti neophodno da se izgradi stotinu novih kuća. Građevinski materijal će nam biti neophodan i za sanaciju mostova, jer su mnogi značajno oštećeni i skoro ne upotrebljivi, posebno na seoskim putevima – kaže zamenik gradonačelnika Žarko Kovač.

Trg Desanke Maksimović

Trg Desanke Maksimović

Vratio se život

I dok se gradsko rukovodstvo suočava sa problemima i velikim radovima Valjevci se vraćaju, kako rekoše, životu. Na trgovima i u baštama kafića  danas živo. Posebno je živo bilo oko belog mosta kod Granda, gde su mnogi sa čuđenjem posmatrali razvaljeno korito Kolubare. Grupa mladića, koja je sedela u kafiću na belom mostu, šaljivo je prokomentarisala –  najtraženiji su stolovi uz ogradu, zato bi uz piće trebalo da naplaćuju i pogled.

Aktuelno

Zlato za juniorsku reprezentaciju Srbije  (foto: www.waterpoloserbia.org)
Čestitka gradonačelnika Valjeva Pre 19 sati 30 minuta

Valjevski vaterpolisti među juniorskim prvacima Evrope

Juniorska reprezentacija Srbije u vaterpolu postala je prvak Evrope. Za reprezentaciju Srbije igrala su četvorica Valjevca, Aleksandar Kovačević, Srđan Baucalo, Bogdan Gavrilović i Petar Stanić....  · 3 komentara