Registracija Prijava preko FB
Put Valjevo-Petnica  (foto: Đorđe Đoković)
Put Valjevo-Petnica (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2017, 08:43

Biciklistička staza čeka urbanističke uslove "Puteva Srbije"

č: | fb:

Gradska vlast nije odustala od izgradnje biciklističke staze od Valjeva do Petnice, a početak radova zavisi od brzine dobijanja urbanističkih uslova od JP "Putevi Srbije".

 

Javnu nabavku za izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje (IDR, PGD i PZI) biciklističke staze Valjevo-Petnica raspisala je početkom novembra 2016. godine tadašnja Direkcija za izgradnju grada.

 

Posao na tenderu vredan oko 466 hiljada dinara dobila je beogradska firma "BHL Projekt" koja je u roku, koji je određen tenderom i ugovorom, uradila idejno rešenje biciklističke staze, dok projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje ne mogu da se rade bez urbanističkih uslova koje daje JP "Putevi Srbije" koje upravlja putem Valjevo-Petnica-Rajković.

Put Valjevo-Petnica

Put Valjevo-Petnica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Krajem prošle godine ugašena je Direkcija za izgradnju grada, a neke poslove koje je obavljala preuzelo je Odeljenje građevinskog zemljišta i infrastrukture, dok je investitor svih poslova i radova postao Grad.

 

- Javno pravobranilaštvo je u ime investitora Grada Valjeva pre nekoliko meseci podnelo zahtev JP "Putevi Srbije" za dobijanje urbanističkih uslova, međutim od ovog državnog preduzeća odgovora još uvek nema. Firma "BHL projekt" ne može da nastavi sa poslom, tačnije izradom projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje, bez dobijanja urbanističkih uslova – objašnjava načelnik Odeljenja građevinskog zemljišta i infrastrukture Zoran Trifunović.

 

Zoran Trifunović

Zoran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega urbanistički uslovi nisu zatraženi ranije pre raspisivanja tendera, Trifunović objašnjava da je prvo doneta odluka da se radi biciklistička staza, a na osnovu te odluke je urađen plan javnih nabavki u okviru koga je bio i tender za izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova.

 

- Verovalo se da to mogu biti paralelni poslovi, da se za vreme dok traje tender pribave urbanistički uslovi, jer oni nisu uslov za raspisivanje tendera, i očekivali smo da će JP "Putevi Srbije" brzo odgovoriti na naš zahtev. U međuvremenu smo "ušli" u proceduru "gašenja" Direkcije što je mnoge poslove odložilo za narednu godinu, a većina ih je prešla u nadležnost Grada – rekao je Zoran Trifunović.

 

U planu još tri biciklističke staze

 

Odeljenje za urbanizam i infrastrukturu priprema i projekte biciklističkih staza na relaciji Uzun Mirkova – obilaznica, paralelno sa duplim trakama i, kada bude sređeno korito Kolubare, u planu je izgradnja biciklističke staze do ulice Norveških interniraca. Planirano je, ali bez preciziranog roka, i projektovanje biciklističke staze od Valjeva do brane Stubo-Rovni.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 55 minuta

Zgražavanje ili vernost i izražavanje?

Trenutno najaktuelnija i najglasnija galama: oko fotografije na naslovnoj strani NIN-a odnosno karikature na istoj Danas-a, svesno i nesvesno bavi se nizom važnih pitanja. I normalno, nudi jako...

Boban Janković u učionici (foto: www.mionica.rs)
U OŠ "Milan Rakić" u Mionici Pre 2 sati 22 minuta

Janković: Radovi na kotlarnici ne kasne, u učionicama je toplo

Radovi na kotlarnici u objektu OŠ "Milan Rakić" u Mionici biće završeni pet dana pre roka, izjavio je predsednik Opštine Boban Janković. On je demantovao tvrdnje nekih roditelja da radovi kasne, da...

Požar u hotelu Jablanica (foto: Kolubarske.rs)
Nemar, nebriga, nezainteresovanost vlasnika Pre 1 dan 1 sati

Opominju požari u objektima koji su u vlasništvu države!

Požar koji je izbio u napuštenom hotelu "Jablanica" ponovo je otvorio pitanje nemarnog odnosa države prema svojoj imovini i "bačenih" para građana Valjeva i Srbije. Zašto je država za 1,5 milion...

Park preko puta Centra za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Potpisivanje peticije na Gradskom trgu Pre 23 sati 47 minuta

"Biblioteka da, ali ne diraj mi park"

Na Gradskom trgu je počelo potpisivanje peticije u cilju prikupljanja potpisa kako bi se sačuvao park u centru grada, gde je planirano da se gradi biblioteka. "Biblioteka da, ali ne diraj mi park",...  · 4 komentara