Registracija Prijava preko FB
Put Valjevo-Petnica  (foto: Đorđe Đoković)
Put Valjevo-Petnica (foto: Đorđe Đoković)
07.07.2017, 08:43

Biciklistička staza čeka urbanističke uslove "Puteva Srbije"

č: | fb:

Gradska vlast nije odustala od izgradnje biciklističke staze od Valjeva do Petnice, a početak radova zavisi od brzine dobijanja urbanističkih uslova od JP "Putevi Srbije".

 

Javnu nabavku za izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje (IDR, PGD i PZI) biciklističke staze Valjevo-Petnica raspisala je početkom novembra 2016. godine tadašnja Direkcija za izgradnju grada.

 

Posao na tenderu vredan oko 466 hiljada dinara dobila je beogradska firma "BHL Projekt" koja je u roku, koji je određen tenderom i ugovorom, uradila idejno rešenje biciklističke staze, dok projekat za građevinsku dozvolu i projekat za izvođenje ne mogu da se rade bez urbanističkih uslova koje daje JP "Putevi Srbije" koje upravlja putem Valjevo-Petnica-Rajković.

Put Valjevo-Petnica

Put Valjevo-Petnica (Foto: Đorđe Đoković)

 

Krajem prošle godine ugašena je Direkcija za izgradnju grada, a neke poslove koje je obavljala preuzelo je Odeljenje građevinskog zemljišta i infrastrukture, dok je investitor svih poslova i radova postao Grad.

 

- Javno pravobranilaštvo je u ime investitora Grada Valjeva pre nekoliko meseci podnelo zahtev JP "Putevi Srbije" za dobijanje urbanističkih uslova, međutim od ovog državnog preduzeća odgovora još uvek nema. Firma "BHL projekt" ne može da nastavi sa poslom, tačnije izradom projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje, bez dobijanja urbanističkih uslova – objašnjava načelnik Odeljenja građevinskog zemljišta i infrastrukture Zoran Trifunović.

 

Zoran Trifunović

Zoran Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na pitanje Kolubarskih.rs zbog čega urbanistički uslovi nisu zatraženi ranije pre raspisivanja tendera, Trifunović objašnjava da je prvo doneta odluka da se radi biciklistička staza, a na osnovu te odluke je urađen plan javnih nabavki u okviru koga je bio i tender za izradu idejnog rešenja, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje radova.

 

- Verovalo se da to mogu biti paralelni poslovi, da se za vreme dok traje tender pribave urbanistički uslovi, jer oni nisu uslov za raspisivanje tendera, i očekivali smo da će JP "Putevi Srbije" brzo odgovoriti na naš zahtev. U međuvremenu smo "ušli" u proceduru "gašenja" Direkcije što je mnoge poslove odložilo za narednu godinu, a većina ih je prešla u nadležnost Grada – rekao je Zoran Trifunović.

 

U planu još tri biciklističke staze

 

Odeljenje za urbanizam i infrastrukturu priprema i projekte biciklističkih staza na relaciji Uzun Mirkova – obilaznica, paralelno sa duplim trakama i, kada bude sređeno korito Kolubare, u planu je izgradnja biciklističke staze do ulice Norveških interniraca. Planirano je, ali bez preciziranog roka, i projektovanje biciklističke staze od Valjeva do brane Stubo-Rovni.

Aktuelno

Uroš Milošević (foto: Dragan Belajac Džagi)
Uroš Miloševć bez prijemnog upisao Filološki fakultet Pre 6 sati 51 minuta

"Znanje je ono što nam niko ne može oduzeti"

Uroš Milošević, maturant ubske Gimnazije jedini je bio oslobođen prijemnog ispita za upis na Filološki fakultet u Beogradu. "Vremenom sam shvatio da neću da učim ni zbog profesora, ni zbog ocene,...  · 2 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Zavod za javno zdravlje Pre 9 sati 40 minuta

U Valjevu još 31 osoba pozitivna

U Valjevu je još 31 osoba pozitivna na COVID-19, tako da je ukupno od početka pandemije zaraženo 408, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Valjevo od 10. jula. Na prisustvo koronavirusa u...

Kafe (foto: Đorđe Đoković)
Dogovor "čelnika" i ugostitelja Pre 23 sati 20 minuta

Bašte kafića i restorana mogu da rade do 23 časa?

Bašte kafića i restorana mogu da rade do 23 časa, dok je radno vreme ugostiteljskih objekata u zatvorenom delu do 22 časa, dogovorili su se predstavnici ugostitelja i "čelnici Grada". Međutim taj...  · 12 komentara