Registracija Prijava preko FB
Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2017, 06:56

Kružni tokovi i pasarele

č: | fb:

Nekoliko najprometnijih raskrsnica u Ulici Vladike Nikolaja (duple trake) biće regulisano kružnim tokovima, a umesto pojedinih pešačkih prelaza biće postavljene pasarele.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić najavljuje da će projekti za ove radove na duplim trakama biti urađeni u ovoj godini i za sada je planirana izgradnja kružnog toka na četiri raskrsnice.

 

- Jedan će biti urađen na raskrsnici ulica Vladike Nikolaja i Pop Lukine, drugi na raskrsnici sa Ulicom Vojvode Mišića, zatim na raskrsnici sa Sinđelićevom ulicom i četvrti kružni tok će biti na raskrsnici kod ulaza u naselje Kolubara 2 – kaže Dragan Jeremić.

 

Izgradnjom kružnih tokova na duplim trakama biće smanjena brzina kretanja vozila, a istovremneo će sprečiti pojavu saobraćajnih gužvi, dok će pasarele, koje će biti postavljene na nekoliko lokacija, povećati bezbednost pešaka.

 

- Pasarela koju će donirati "Krušik" biće postavljena upravo na ulazu u tu fabriku, u planu je i pasarela kod osnovne škole "Nada Purić", kod Doma zdravlja i četvrta pasarela biće postavljena kod starog SUP-a – najavljuje Jeremić.

 

Na pitanje zbog čega nije predviđeno da jedna pasarela bude postavljena na duplim trakama u Novom Naselju, gde takođe ima dosta pešaka, Jeremić odgovara da je Studija saobraćaja pokazala ove četiri tačke kao kritične.

Aktuelno

Osnovni sud (foto: Đorđe Đoković)
Akcija beogradske policije Pre 10 sati 15 minuta

Uhapšeno četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva

Pet osoba, među njima četvoro sudskih izvršitelja iz Valjeva, uhapšeno je zbog postojanja osnova sumnje da su malverzacijama oštetili više osoba za oko tri miliona dinara. Osumnjičeni su uz...  · 5 komentara

Koronavirus (Ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
Podaci Zavoda za javno zdravlje Pre 15 sati 19 minuta

U Valjevu još 22 pozitivnih

Sudeći prema podacima Zavoda za javno zdravlje od 4. avgusta, epidemiološka situacija sa koronavirusom u Valjevu se ne smiruje. Registrovane su još 22 osobe pozitivne, tako da je od početka...  · 4 komentara