Registracija Prijava preko FB
Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2017, 06:56

Kružni tokovi i pasarele

č: | fb:

Nekoliko najprometnijih raskrsnica u Ulici Vladike Nikolaja (duple trake) biće regulisano kružnim tokovima, a umesto pojedinih pešačkih prelaza biće postavljene pasarele.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić najavljuje da će projekti za ove radove na duplim trakama biti urađeni u ovoj godini i za sada je planirana izgradnja kružnog toka na četiri raskrsnice.

 

- Jedan će biti urađen na raskrsnici ulica Vladike Nikolaja i Pop Lukine, drugi na raskrsnici sa Ulicom Vojvode Mišića, zatim na raskrsnici sa Sinđelićevom ulicom i četvrti kružni tok će biti na raskrsnici kod ulaza u naselje Kolubara 2 – kaže Dragan Jeremić.

 

Izgradnjom kružnih tokova na duplim trakama biće smanjena brzina kretanja vozila, a istovremneo će sprečiti pojavu saobraćajnih gužvi, dok će pasarele, koje će biti postavljene na nekoliko lokacija, povećati bezbednost pešaka.

 

- Pasarela koju će donirati "Krušik" biće postavljena upravo na ulazu u tu fabriku, u planu je i pasarela kod osnovne škole "Nada Purić", kod Doma zdravlja i četvrta pasarela biće postavljena kod starog SUP-a – najavljuje Jeremić.

 

Na pitanje zbog čega nije predviđeno da jedna pasarela bude postavljena na duplim trakama u Novom Naselju, gde takođe ima dosta pešaka, Jeremić odgovara da je Studija saobraćaja pokazala ove četiri tačke kao kritične.

Aktuelno

Aleksandar Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Skup podrške „Sloboda za Aleksandra“ Pre 21 sati 40 minuta

"Aleksandrovim prsima mi treba da budemo leđa"

"Aleksandar Obradović je pokazao hrabrost, a mi strah misleći da se nas sve ovo ne tiče. Sutra će nama kucati na vrata ako ga ne podržimo", poručili su Milovan Jakovljević i Sreto Malinović na...  · 7 komentara