Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
Ulica vladike Nikolaja (duple trake) (foto: Đorđe Đoković)
10.07.2017, 06:56

Kružni tokovi i pasarele

č: | fb:

Nekoliko najprometnijih raskrsnica u Ulici Vladike Nikolaja (duple trake) biće regulisano kružnim tokovima, a umesto pojedinih pešačkih prelaza biće postavljene pasarele.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić najavljuje da će projekti za ove radove na duplim trakama biti urađeni u ovoj godini i za sada je planirana izgradnja kružnog toka na četiri raskrsnice.

 

- Jedan će biti urađen na raskrsnici ulica Vladike Nikolaja i Pop Lukine, drugi na raskrsnici sa Ulicom Vojvode Mišića, zatim na raskrsnici sa Sinđelićevom ulicom i četvrti kružni tok će biti na raskrsnici kod ulaza u naselje Kolubara 2 – kaže Dragan Jeremić.

 

Izgradnjom kružnih tokova na duplim trakama biće smanjena brzina kretanja vozila, a istovremneo će sprečiti pojavu saobraćajnih gužvi, dok će pasarele, koje će biti postavljene na nekoliko lokacija, povećati bezbednost pešaka.

 

- Pasarela koju će donirati "Krušik" biće postavljena upravo na ulazu u tu fabriku, u planu je i pasarela kod osnovne škole "Nada Purić", kod Doma zdravlja i četvrta pasarela biće postavljena kod starog SUP-a – najavljuje Jeremić.

 

Na pitanje zbog čega nije predviđeno da jedna pasarela bude postavljena na duplim trakama u Novom Naselju, gde takođe ima dosta pešaka, Jeremić odgovara da je Studija saobraćaja pokazala ove četiri tačke kao kritične.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 2 sati 28 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 9 sati 25 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 9 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 6 komentara