Neverne bebe (foto: Đorđe Đoković)
Neverne bebe (foto: Đorđe Đoković)
15.07.2014, 15:03

Noć za pamćenje

č: | fb:

Organizatori koncerta solidarnosti na kome su nastupili grupa „Neverne bebe“ i valjevski bendovi zadovoljni su odzivom Valjevaca. Prikupljeno je 300.000 dinara namenjenih za saniranje posledica majskih poplava, konkretno, za obnovu jedne kuće u Rebelju, koje je stradalo u klizištu.

Aleksandar Vujić Subotić, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove i Miloš Smiljanić, direktor Centra za kulturu, zahvalili su se svim sugrađanima koji su bili na koncertu, firmama koje su otkupile deo karata, ali i „Nevernim bebama“ i Milanu Đurđeviću „koji su pokazali koliko su veliki Valjevci i koliko vole svoj grad“.

Konferencija za novinare

Konferencija za novinare (Foto: Đorđe Đoković)

- Ono što se desilo 5. jula je važno ne samo zbog prikupljenih sredstava, naravno, 300.000 dinara nije mali novac pogotovo u Valjevu kada znamo kakva je situacija i sa čime se suočavamo u vremenu u kome živimo, ali je važna ta energija, želja i potreba da pokažemo da možemo zajedno da napravimo jedan veliki korak i pošaljemo poruku solidarnosti i humanosti, da grad ima sluha za sve ono što se događa – kazao je Milan Đurđević.

Đurđević je rekao da je svestan toga da je puno sugrađana koji nisu bili na koncertu jer nisu imali novca, ali da je cena od 500 dinara bila realna s obzirom na to o kakavoj akciji je reč. Kazao je i da je bilo onih koji su prokomentarisali „da će na koncert doći kada ga organizuje neko drugi“.

- Najstrašnije je što su to rekli moji prijatelji koji su morali da imaju svest o tome da ovo nije bila politička već humanitarna manifestacija na nivou grada. Sve dok se budemo delili na to ko je ko, šta, gde, kome pripada, mislim da nećemo jedan korak moći da napravimo u bilo kom smeru. Ovo je poslednji momenat da se dozovemo pameti i okrenemo suštinskim stvarima – poručio je Đurđević i još jednom ponovio da će za Valjevo uvek biti tu, a noć koncerta zbog sjajne atmosfere i nastupa valjevskih bendova, koji su se okupili nakon dužeg vremena, ostaje „noć za pamćenje“.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 22 sati 8 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara