Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Skupština grada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
01.08.2017, 07:00

Odbornici usvojili izveštaj Toplane

č: | fb:

Odbornici Skupštine grada usvojili su izveštaj o poslovanju u 2016. godini JKP "Toplana Valjevo" koje je, kako je rekao v. d. direktora Zoran Stepanović, "i pored brojnih problema obezbedilo kvalitetno grejanje". Posebno je skrenuo pažnju na činjenicu da je veliki kotao tek ove grejne sezone pušten u rad.

 

"Jedan od najboljih pokazatelja rada Toplane u prošloj godini je taj da je povećana sigurnost u snabdevanju toplotnom energijom jer su u funkciji oba kotla, i od 30 i od 50 megavata. Naime, postojali su određeni problemi kod velikog kotla koje smo rešili u decembru prošle  godine. U prvoj polovini meseca radili smo proveru rada pratećeg sistema za veliki kotao, dok smo u drugoj polovini meseca radili probno snabdevanje toplotnom energijom grada sa kotla od 50 megavata, koji je praktično u toku grejne sezone ispitivan, da bi 1. februara 2017. godine bio pušten u upotrebu. Povećana je pouzdanost snabdevanja i činjenicom da je na manjem kotlu urađen veliki remont, tako da u sledeću grejnu sezonu ulazimo sa dosta većom sigurnošću u odnosu na prethodnu sezonu", rekao je Zoran Stepanović.

 

Govoreći o dugu korisnika, koji je iz godine u godinu sve veći, Stepanović je rekao da je u prethodnom periodu godišnji dug iznosio između osam i 13 miliona dinara, dok je prošle godine taj trend zaustavljen, tako da su dugovanja korisnika svedena na oko milion dinara.    

 

V. d. direktora Zoran Stepanović je naglasio da valjevska Toplana u dogledno vreme mora preći na biomasu, koja je energent budućnosti, za razliku od mazuta, koji će za pet godina biti zabranjen za upotrebu. Posebno je skrenuo pažnju na činjenicu da bi Toplana sa prelaskom na biomasu imala uštedu oko 700.000 evra na godišnjem novou, "što je više nego dovoljna za servisiranje rata kredita".

 

JKP Toplana je u prošloj godini ostvarilo dobit od 91 milion dinara koja će, prema odluci Nadzornog odbora, biti utrošena na vraćanje dugova u prethodnom periodu koji su nastali zbog toga što je cena mazuta bila znatno viša od cene isporučene toplotne energije, piše u izveštaju o poslovanju javnog preduzeća u 2016. godini koji su na jučerašnjoj sednici Skupštine grada usvojili odbornici.

 

 

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 11 sati 34 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 35 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 56 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...