Slobodan Gvozdenović i Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
Slobodan Gvozdenović i Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
01.09.2017, 10:41

Sledi rebalans budžeta jer projekti nisu realizovani

č: | fb:

Sednica Skupštine grada na kojoj će se naći drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta biće održana krajem septembra.  

 

Da će biti izmena budžeta potvrdili su u izjavi za medije gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i njegov zamenik Dragan Jeremić, ali nisu precizirali iznos drugog rebalansa, niti datum kada će biti održana sednica Skupštine grada. Nisu naveli ni šta od planiranog neće biti finansirano u ovoj godini, a šta hoće nakon rebalansa.

 

Gvozdenović je objasnio da će budžet pretrpeti izmene zbog toga što neki projekti neće biti realizovani do kraja godine iz "već svima poznatih razloga".

 

- Pre sednice Skupštine grada biće održana i jedna sednica Gradskog veća gde moramo razmotriti pitanje rebalansa, jer svesni ste, a i naši građani su svesni, da jedan broj projekata ne može biti realizovan iz objektivnih ili subjektivnih razloga, da sada ne ulazimo u to. I taj rebalans treba da se dogodi negde krajem septembra, da vidimo na koji način onaj novac koji imamo da ga rasporedimo najbolje u one projekte i uložimo u ono što bi građani osetili i videli u samom gradu – rekao je gradonačelnik.

 

Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić je odgovarajući na pitanje novinara kada će biti održana sednica Skupštine i da li će na njoj biti rebalans budžeta, rekao da će "rebalans sigurno biti na dnevnom redu prve sednice Skupštine grada", ali nije precizirao i kada će biti održana prva sednica lokalnog parlamenta.

 

Na pitanje novinara da li je tačno da će Grad godinu završiti sa suficitom s obzirom na to da dva i po meseca nije bilo javnih nabavki, pa samim tim nije potrošen novac, zamenik gradonačelnika je kratko odgovorio: "Da se ja pitam, sigurno ne bi bilo suficita a da li će ga biti, to ne znam".

 

Budžet Valjeva, koji iznosi oko 3,2 milijarde dinara, je prvu izmenu pretrpeo u maju ove godine. Tada je gradsko rukovodstvo objasnilo da se odlučilo za rebalans budžeta već u petom mesecu zbog toga što je "upravo ovo vreme, kraj maja i početak juna, optimalno kada rebalansi imaju svrhu, a radi se o velikim projektima".

Takođe je rečeno da "nema svrhe donositi rebalans budžeta u septembru i oktobru, to je već kraj godine, posebno zbog toga što su rokovi za radove kratki imajući u vidu Zakon o javnim nabavkama". 

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 5 sati 34 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 1 dan 9 sati

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 8 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 8 komentara