Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
Pokret Dosta je bilo (foto: Đorđe Đoković)
13.09.2017, 12:23

Ko upravlja Valjevom i ko je putovao sa gradonačelnikom u Slovačku?

č: | fb:

"Dosta je bilo" pita ko je sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem nedavno boravio u zvaničnoj poseti Slovačkoj, ko upravlja gradom i ko donosi važne odluke za grad?

 

Ova pitanja opozicionom "Dosta je bilo" nametnula su se nakon izjave za Radio Valjevo gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i pisanja Kolubarskih.rs da je "formiran kolegijum koji sa sastaje jednom nedeljno i donosi odluke" i informacije da su nedavno u Slovačkoj, pored gradonačelnika, u zvaničnoj delegaciji Valjeva bile još dve osobe.

 

Okružna koordinatorka "Dosta je bilo" Snežana Spajić kaže da su iz Grada dobili potvrdu da je "poseta jednom Slovačkom gradu bila zvanične prirode i da su sa gradonačelnikom bile odbornica u Skupštini grada Gorica Božić i još jedna osoba zaposlena u Domu zdravlja". Spajić nije želela da otkrije ime "osobe iz Doma zdravlja" pravdajući se da je "ime zaboravila".

 

Snežana Spajić, koja je i odbornica u Skupštini grada, na konferenciji za novinare postavila je nekoliko pitanja: Koji je motiv putovanja, koji su ciljevi i da li će se gradonačelnik obratiti javnosti i saopštiti šta su građani dobili posetom ove delegacije Slovačkoj? Takođe pita "da li postoje privrednici, neko iz gradske vlasti ili Skupštine grada, koji bi mogli ići na poslovni put sa gradonačelnikom u cilju pridobijanja nekih investicija"?

 

Snežana Spajić

Snežana Spajić (Foto: Đorđe Đoković)

Komentarišući izjavu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovićada je "formiran kolegijum", Snežana Spajić podseća da mesec i po dana Gradsko veće nije održalo ni jednu sednicu, a da za to vreme "odluke važne za grad" donosi kolegijum koji je formirala zakonodavna i izvršna vlast.

 

"Mi kao deo zakonodavne vlasti nismo obavešteni o formiranju kolegijuma, niti znamo ko su članovi, otuda pitamo da li je član neko iz zakonodavne vlasti? Takođe nam nije poznato da li su već neke odluke donete u vezi funkcionisnja grada? Nejasno je i šta je bila namera osnivača ovog tela? Da li je, možda, bilo problema u funkcionisanju Gradskog veća pa su morali da pribegnu formiranju kolegijuma ili je nešto drugo razlog udruživanja članova Gradskog veća?“, samo su neka pitanja koja je na konferenciji za novinare postavila Snežana Spajić, okružna koordinatorka "Dosta je bilo".

 

Ona zaključuje da je javnost trebalo obavestiti da je formiran kolegijum, kako bi građani Valjeva znali ko donosi odluke u njihovo ime i ko upravlja gradom.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 20 sati 43 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 20 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara