Registracija Prijava preko FB
Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
15.09.2017, 09:44

Ukinut pritvor Vujiću Subotiću i Đuriću

č: | fb:
Apelacioni sud u Beogradu nije prihvatio predlog Višeg tužilaštva u Valjevu da se produži pritvor bišem načelniku jedne od gradskih uprava Aleksandru Vujiću Subotiću (34) i službeniku te uprave Aleksandru Đuriću (34), koji su uhapšeni 20. juna zbog sumnje da su nameštali tendere, primali mto i zloupotrebili službeni položaj. 
 
 
Oni se u pritvoru nalaze od momenta hapšenja. Ostalim uhapšenim pritvor je ukinut posle mesec dana, dok je istraga u međuvremenu proširena na još nekoliko osoba.
 
 
Kako je Kolubarskim.rs danas rečeno u Višem tužilaštvu, činjenica je da Apelacioni sud nije prihvatio iste razloge za produžetak pritvora na osnovu kojih je Viši sud u Valjevu najpre odredio pritvor do 30 dana i dva puta ga produžavao po još 30 dana.
 
 
Vujić Subotić i Đurić su u pritvoru do isteka poslednjeg rešenja Višeg suda o produžetku pritvora, koje je pravosnažno, a na koje su svojevremeno odbijene žalbe branilaca osumnjičenih.
 
 
U istrazi je do sada saslušan 41 svedok, među njima i valjevski gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i njegov zamenik Dragan Jeremić, a obavljena su i određena veštačenja. Preostalo je saslušanje još jednog svedoka, eventualna dodatna veštačenja, a onda i pisanje optužnice.
 
 
Proširivanjem istrage obuhvaćeni su vlasnik privatne geometarske agencije, kao i dve službenice jedne od gradskih uprava (jedna je donedavno bila višegodišnja načelnica) zbog davanja saglasnosti za isplatu iz gradskog budžeta milion dinara više no što je trebalo za usluge "Geometra". 
 
 
Vlasnik te agencije se, primenom instituta oportuniteta, nagodio sa tužilaštvom da plati milion dinara, a dve službenice po 300.000 dinara.

Aktuelno

Industrijski sneg (foto: Kolubarske.rs)
Noćas padao Pre 7 sati 56 minuta

"Industrijski" sneg i u Valjevu

Noćas je i u Valjevu padao takozvani "industrijski" sneg. Predstavlja specifičnu meteorološku pojavu koju možemo primetiti kada je vazduh veoma zagađen i nastaje na poseban način. Da je reeč o...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 3 sati 59 minuta

Uhapšen sa 52 grama marihuane

Valjevska policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila je M. B. (23) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 1 komentar

Iverak (foto: Đorđe Đoković)
U ovoj godini Pre 5 sati 18 minuta

Iz republičkog budžeta za Valjevo 411 miliona dinara

Iz budžeta Republike Srbije za 2020. godinu za Valjevo će biti izdvojeno oko 411 miliona dinara. Za izgradnju deonice Iverak-Lajkovac opredeljeno je dva miliona dinara. Pretpostavljamo da će...