Registracija Prijava preko FB
Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
15.09.2017, 09:44

Ukinut pritvor Vujiću Subotiću i Đuriću

č: | fb:
Apelacioni sud u Beogradu nije prihvatio predlog Višeg tužilaštva u Valjevu da se produži pritvor bišem načelniku jedne od gradskih uprava Aleksandru Vujiću Subotiću (34) i službeniku te uprave Aleksandru Đuriću (34), koji su uhapšeni 20. juna zbog sumnje da su nameštali tendere, primali mto i zloupotrebili službeni položaj. 
 
 
Oni se u pritvoru nalaze od momenta hapšenja. Ostalim uhapšenim pritvor je ukinut posle mesec dana, dok je istraga u međuvremenu proširena na još nekoliko osoba.
 
 
Kako je Kolubarskim.rs danas rečeno u Višem tužilaštvu, činjenica je da Apelacioni sud nije prihvatio iste razloge za produžetak pritvora na osnovu kojih je Viši sud u Valjevu najpre odredio pritvor do 30 dana i dva puta ga produžavao po još 30 dana.
 
 
Vujić Subotić i Đurić su u pritvoru do isteka poslednjeg rešenja Višeg suda o produžetku pritvora, koje je pravosnažno, a na koje su svojevremeno odbijene žalbe branilaca osumnjičenih.
 
 
U istrazi je do sada saslušan 41 svedok, među njima i valjevski gradonačelnik Slobodan Gvozdenović i njegov zamenik Dragan Jeremić, a obavljena su i određena veštačenja. Preostalo je saslušanje još jednog svedoka, eventualna dodatna veštačenja, a onda i pisanje optužnice.
 
 
Proširivanjem istrage obuhvaćeni su vlasnik privatne geometarske agencije, kao i dve službenice jedne od gradskih uprava (jedna je donedavno bila višegodišnja načelnica) zbog davanja saglasnosti za isplatu iz gradskog budžeta milion dinara više no što je trebalo za usluge "Geometra". 
 
 
Vlasnik te agencije se, primenom instituta oportuniteta, nagodio sa tužilaštvom da plati milion dinara, a dve službenice po 300.000 dinara.

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 10 sati 9 minuta

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara