Čvarkijada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Čvarkijada (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2017, 12:06

U nedelju dvanaesta "Čvarkijada"

č: | fb:

Ovogodišnji 12. po redu Festival duvan čvaraka biće održan u nedelju, 8. oktobra na keju reke Kolubare kod Centra za kulturu.

 

Prema najavi organizatora učestvovaće 60 oranijaša, takmičiće se njih 25, dok će ostali učestvovati u revijalnom delu, biće oko 100 izlagača, a očekuje se i do 50.000 gostiju ne samo iz Valjeva, već iz čitave Srbije i inostranstva.

 

Za najbolje proizvođače duvan čvaraka obezbeđene su novčane nagrade, za prvo mesto 35.000 dinara, osvajaču drugog mesta pripašće 25.000, dok će trećeplasirani dobiti 15.000 dinara. Proglašenje pobednika je u 16.30 časova.

 

Sudeći prema najavi organizatora, ove godine u odnosu na prethodnu biće manje takmičara i izlagača, a više gostiju i novca za pobednike. Lane je učestvovalo 82 takmičara, među kojima se 51 nadmetao za trofeje, a pobedniku je pripala nagrada od 15.000 dinara. Na Festivalu je prošle godine bilo preko 120 izlagača.

 

U muzičkom delu festivala učestvovaće od 14 časova Dženan Lončarević, a pre njega će nastupiti Branko i Fejt Ristić, romsko-engleski muzički bračni par. Tokom festivalskog dana, već od 11 časova nakon otvaranja, nastupaće valjevska kulturno-umetnička društva. U okviru Festivala dzvan čvaraka, biće održan revijalni rvački meč između valjevskih rvača i gostiju iz slovačkog grada Prievidze.

 

Organizatori manifestacije su Grad Valjevo, iz budžeta je izdvojeno 1,2 miliona dinara, i Turistička organizacija Valjevo. 

 

U vreme održavanja Festivala duvan čvaraka za saobraćaj će od 11 do 17 časova biti zatvorena Ulica Vuka Karadžića, od Pošte do mosta preko Kolubare.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 19 sati 13 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 19 sati 13 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara