Izgradnja neregulisanog dela obale Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
Izgradnja neregulisanog dela obale Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
07.11.2017, 08:03

Gradonačelnik portparol i Delegacije EU

č: | fb:

Nakon što je, u nedostatku radova i investicija koje finansira Grad, promovisao JP Putevi Srbije i EPS, gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je promovisao i Delegaciju Evropske unije.

 

Gradonačelnik je novinare pozvao da dođu na most u Ulici norveških interniraca kako bi im pokazao radove koji su počeli pre dva meseca i kako bi saopštio više detalja o investiciji Evropske unije na sanaciji i izgradnji korita Kolubare koje je uništeno u majskim poplavama pre tri godine.

 

 - Evo, možete da vidite i sami kako teku radovi na rekonstrukciji toka reke Kolubare i samog rečnog korita. To je investicija Delegacije Evropske unije u Srbiji vredna 4,2 miliona evra i radovi faktički kreću od reke Obnice, znači negde iznad KPD pa do mesta gde se sastaju Jablanica i Obnica i prave Kolubaru. Jedan deo toka reke Jablanice će isto tako biti uređen u dužini od 1,2 kilometra, potom će biti rekonstruisan onaj deo od fudbalskog stadiona na Pećini, koji nikad nije ni rađen, do belog mosta kod Granda i zatim od Granda pa sve do mosta na obilaznici. Ono što je najbitnije jeste da novac koji je stigao jeste novac Delegacije u Srbiji - rekao je juče gradonačelnik novinarima na mostu u Ulici norveških interniraca.

 

Slobodan Gvozdenović

Slobodan Gvozdenović (Foto: Đorđe Đoković)

Radovi, o kojima je Slobodan Gvozdenović govorio juče i to neprecizno, najavljeni su prošle godine u septembru prilikom posete šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i ambasadora nekoliko evropskih zemalja.

 

Tada je precizirano da će se raditi rekonstrukcija dva i po kilometra oštećenog rečnog korita Kolubare od Grand hotela do kompanije Austroterm, kao i izgradnja novog korita u dužini od kilometar i po, i to neregulisanog dela od mosta na obilaznici do kompanije Austroterm i dela od parka na Pećini do mesta spajanja Jablanice i Obnice. Za te radove je izdvojeno tri miliona evra, dok je za regulaciju dela korita Obnice i Jablanice, što je u planu da se radi, obezbeđeno milion i po evra. 

Izgradnja neregulisanog dela obale Kolubare

Izgradnja neregulisanog dela obale Kolubare (Foto: Đorđe Đoković)

 

Austrijska državna razvojna agencija (ADA), kojoj je Delegacija EU u Srbiji poverila na upravljanje i nadzor radove na sanaciji i izgradnji korita Kolubare, potpisala je sredinom jula ugovor sa izvođačima radova beogradskom "Hidrotehnikom", francuskom kompanijom "SADE" i valjevskom "Erozijom". Vrednost radova je 2.975.000 evra.

Izgradnja neregulisanog dela obale Kolubare

Izgradnja neregulisanog dela obale Kolubare (Foto: Đorđe Đoković)

 

Valjevski mediji su juče pozvani da dođu "kod mosta u Ulici norveških interniraca", gde će, kako stoji u pozivu, "gradonačelnik Slobodan Gvozdenović dati izjavu za medije". Nije objašnjeno zbog čega se gradonačelnik obraća sa mosta, niti zbog čega govori o radovima, koji su počeli pre dva meseca, a koje pritom finansira Evropska unija, a o čemu su mediji, među kojima i Kolubarske.rs, pisali početkom septembra.

 

Ovo je treći put da gradonačelnik novinarima pokazuje radove koje ne finansira Grad, a samo jednom je pokazao radove koji se finansiraju iz budžeta. Sredinom jula promovisao je radove na putu Valjevo-Beloševac koje finansira JP Putevi Srbije, dok je krajem septembra u Žabarima ispred škole najavio radove EPS-a.

 

Od radova koji su finansirani iz gradske kase, Gvozdenović je sredinom oktobra prošle godine promovisao završene radove na asfaltiranju puta u dužini od 1.300 metara u Sušici. 

Aktuelno

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 8 sati 6 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...  · 9 komentara

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 11 sati 20 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...  · 2 komentara