Snežno Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
Snežno Valjevo (foto: Kolubarske.rs)
03.12.2017, 12:00

U Valjevu 13, na Divčibarama oko 20 centimetara snega

č: | fb:

Prema podacima meteorološke stanice u Valjevu, visina snega u gradu je oko 13 centimetara, a sneg jačeg intenziteta počeo je da pada noćas oko tri časa.Temperatura u podne bila je jedan stepen iznad nule.

 

Na Divčibarama sneg takođe pada, visina je oko 20 centimetara. Kako je Kolubarskim.rs rečeno u Divčibare Ski Resort, koja gazduje skijalištem Crni vrh na Divčibarama, u pripremi je ski staza gde već nekoliko dana rade topovi za veštačko osnežavanje.

 

Putari kažu da su prohodne sve ulice u gradu, koje su u programu zimskog održavanja, kao i svi putni pravci na teritoriji valjevskog kraja, uključujući i put Valjevo-Divčibare.

 

Ove zime valjevske ulice i lokalne puteve održava preduzeće "Ingrap-Omni", a puteve na Divčibarama čistiti lazarevačka firma "Cevas Co" i valjevsko preduzeće "Harmonija-Projekt".

 

Za zimsko održavanje ulica i lokalnih puteva valjevskog kraja u budžetu je opredeljeno 48 miliona dinara, od tog novca 43 miliona je namenjeno za čišćenje snega u gradu, dok je pet miliona dinara opredeljeno za Dovčibare.

 

Prema programu, sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31. marta iduće godine. 

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 3 sati 11 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 3 sati 11 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 22 sati 5 minuta

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara