Damjanovi drugovi ispred Više suda (arhiva 2017.) (foto: Đorđe Đoković)
Damjanovi drugovi ispred Više suda (arhiva 2017.) (foto: Đorđe Đoković)
22.12.2017, 15:28

Održano pripremno ročište za ubistvo Damjana Dragojlovića

č: | fb:

Pred Višim sudom u Valjevu danas je održano prvo pripremno ročište u procesu protiv Sretena Nikolića (22) iz Valjeva osumnjičenog da je 30. oktobra prošle godine ubio Damjana Dragojlovića (25) radnika obezbeđenja kafića "Zipa" i ranio još troje gostiju.

 

Ročište na kome je pročitana optužnica i predloženi dokazi koji će biti izvođeni tokom suđenja, trajalo je šest časova. Biće nastavljeno 1. i 2. februara nakon čega se očekuje da će Viši sud zakazati početak glavnog prtresa kome će javnost moći da prisustvuje.

 

Današnje pripremno ročište je bilo zatvoreno za javnost, tako da svi oni koji su bili zaniteresovani, među kojima je bilo pedesetak Damjanovih drugova i drugarica, nisu mogli da prisustvovuju pripremnom ročištu u procesu protiv Sretena Nikolića (22).

 

U valjevskom kafiću "Zipa" u Ulici kneza Miloša u noći 30. oktobra prošle godine dogodio se masakr. Tada je Sreten Nikolić ubio Damjana Dragojlovića (25), momka koji je radio kao obezbeđenje lokala i ranio još troje gostiju. Nikolić je kobne noći naoružan uleteo u kafić, ubio radnika obezbeđenja i u nasumičnoj pucnjavi ranio goste.

 

 

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 10 sati 49 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 3 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara