Fotografije (kolaž) (foto: Đorđe Đoković)
Fotografije (kolaž) (foto: Đorđe Đoković)
31.12.2017, 08:12

Kako je izgledala godina za nama

č: | fb:

Na kraju godine sumiramo rezultate i pravimo pregled najznačajnijih događaja ili onih koje ćemo sigurno pamtiti i koji su obeležili 2017. godinu. Nekih događaja ćemo se verovatno stideti, na neke ćemo biti ponosni, a neki bi trebalo da nam posluže za nauk.

 

Pamtićemo herojski podvig medicinske sestre Nataša Cvetković, brojne donacije valjevskih kompanija, ali i pojedinaca. Zahvaljujući donaciji Matije Nastasića renovirano je Dečje odeljenje. Posle tri godine dodeljena je godišnja nagrada Grada Valjeva, sređena je Mejina česma... 

 

Gradsko rukovodstvo se troškarilo, kupovalo automobile, trošilo pare na iće, piće, telefone, osveživače... 2017. pamtićemo i po hapšenju gradskih funkcionera, ali i po tome što su prvi put u istorjii Valjeva novinari udaljeni sa sednice Gradskog veća...

 

Pamtićemo i januarski sneg od preko 30 centimetara i aprilski od par centimetara.

 

Januar


7. 01. 2017.

Nakon saopštenja Zavoda za javno zdravlje u kome se navodi da je od 5. januara prijavljena epidemija gripa na teritoriji Kolubarskog okruga, v.d direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić doneo je odluku o ograničenju poseta bolesnicima.

 

9. 01. 2017.

Proteklog vikenda valjevski lekari su imali dosta posla zbog padova sugrađana najčešće na zaleđenim trotoarima. U Opštoj bolnici Valjevo lekari su imali 31 ortopedsku intervenciju, od čega jedan prelom kičmenog pršljena, tri kontuzije kuka i četiri povrede glave.


10. 01. 2017.    

Viša medicinska sestra Nataša Cvetković, instrumentarka u Angiosali Opšte bolnice Valjevo, blagovremenom primenom reanimacije spasila je život sugrađaninu M. O, u nedelju drugog dana Božića, koji se u trenutku kada mu je pozlilo zatekao u gradskom autobusu.

 

12. 01. 2017.

Koncentracija čađi na pojedinim mernim mestima u Valjevu bila je četiri puta veća od dozvoljenih vrednosti. Merenja su pokazala da je 11. januara na mernom mestu Novo Valjevo koncentracija čađi iznosila 98 mikrograma po kubnom metru, dok je 12. januara dostigla čak 205 mikrograma po kubnom metru, što je četiri puta više u odnosu na maksimalnu dozvoljenu vrednost.

Valjevo u dimu, smogu... 12.01.2017.

Valjevo u dimu, smogu... 12.01.2017. (Foto: Đorđe Đoković)

 

16. 01. 2017.

Valjevac R.M. (36) vozio je automobil sa 3,47 prolomila alkohola i bez vozačke dozvole. Količina alkohola ga, kako kaže policija, svrstava u "vozače rekordere".

 

17. 01. 2017.

Valjevska javnost nije obaveštena o uspehu valjevskih gimnazijalaca i o nagradi koja im je uručena proteklog vikenda u Parizu na manifestaciji koju je organizovalo francusko Nacionalno udruženje starih ratnika "Andre Mažino". Takođe javnost nije obaveštena ni o višednevnom boravku delegacije Valjeva u Parizu.

 

18. 01.2017.

Visina snega u Valjevu je 30 centimetara. Putari kažu da se glavne ulice redovno čiste i da nema problema, građani se žale da su ulice loše očišćene, a gradonačelnik Slobodan Gvozdenović im poručuje da se "sami organizuju i da očiste sneg".

Čišćenje snega

Čišćenje snega (Foto: Đorđe Đoković)

 

25. 01.2017.

Potpredsednik valjevskih naprednjaka Borko Aleksić, kao i članovi SNS Zoran Trifunović i Aleksandar Purić dobili su stalan posao u Gradskoj upravi, uprkos zabrani zapošljavanja u javnom sektoru. Aleksić je kontrolor rasohoda, Trifunović je IT administrator, a Purić je inspektor za sport.

 

FEBRUAR

 

2. 02. 2017.

Prema podacima Valjevske filijale Nacionalne službe za zapoljšavanje u Valjevu je trenutno bez posla 7.160 lica, dok u Kolubarskom okrugu na posao čeka oko 12.000 nezaposlenih. Broj nezaposlenih u Valjevu za deset meseci smanjio za oko 1.000, dok je u Kolubarskom okrugu broj onih koji traže posao manji za skoro 2.000

 

13. 02. 2017.

Odbornici opozicije kritikovali su vlast zbog zatvaranja Sigurne kuće u Valjevu, a gradonačelnik Slobodan Gvozdenović njihovu diskusiju ocenio da je na nivou petog razreda osnovne škole. Narednih dana biće rešeno pitanje Sigurne kuće, rečeno na sednici Skupštine grada.

 

22. 02. 2017.

Za mobilne telefone funkcionera i zaposlenih u Gradskoj upravi iz gradske kase se izdvoji oko 2,5 miliona dinara godišnje, a na spisku se nalazi 96, od ukupno 117 zaposlenih u Gradskoj upravi.

 

22. 02. 2017.

Grad Valjevo je u prošloj godini isplatio 23,7 miliona dinara za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica, što u velikoj meri opterećuje gradsku kasu. Ako se naš grad uporedi sa Beogradom koji je u prošloj godini isplatio 24 miliona dinara, opravdano se sumnja da mnogi u Valjevu podnose lažne prijave i da su brojne zloupotrebe.

 

23. 02. 2017.

Zbog "uspešne sezone i Valjevaca koji vole klizanje", ali i zbog prihoda od miliona dinara za samo 16 dana, iz beogradske firme su odlučili da gradskom rukovodstvu ponude produžetak saradnje i posle 15. januara. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je prihvatio "poslovnu ponudu" predstavnika beogradske firme da klizalište bude otvoreno do kraja februara, i obećao da će Grad produženje "uspešne sezone" platiti 600.000 dinara.

 

MART

 

2. 03. 2017.

Gradski čelnici su prošle nedelje boravili nekoliko dana u Nemačkoj, međutim o tom putovanju ni sedam dana nakon njihovog povratka javnost nije obaveštena. Niti podnose izveštaje sa putovanja, niti o svom učinku i rezultatima osmomesečne vlasti. Kako nezvanično saznajemo u Nemačkoj su boravili gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, njegov zamenik Dragan Jeremić i odbornica u Skupštini grada Gorica Božić. 

 

3. 03. 2017. 

Na teritoriji Valjeva za mesec dana popisano je 20.000 nelegalno izgrađenih objekata, čime je ispoštovan zakonski rok da svi nezakonito izgrađeni objekti budu popisani do 1. marta.

 

6. 03.2017.

Aleja zaslužnih građana u Valjevu biće izgrađena najkasnije za godinu dana i na taj način će konačano grob slikara Ljube Popovića biti uređen, kao i ceo taj prostor na Boričevcu koji je još prošle godine opredeljen za Aleju zaslužnih građana.

 

Grob Ljube Popovića

Grob Ljube Popovića (Foto: Đorđe Đoković)

7. 03. 2017.

Gradska vlast ne odustaje od namera da u Istorijski arhiv zaposli Bojanu Savčić, suprugu plaćenog člana Gradskog veća. Prema saznanjima Kolubarskih.rs, Bojana Savčić će biti imenovana za v.d. direktora ustanove nakon što aktuelna direktorka ode u penziju 18. juna, pre toga biće zaposlena u Gradskoj upravi, a potom upućena u Arhiv kao "radnik na ispomoći zbog obimnog i hitnog posla".

 

8. 03. 2017.

Komunalni policajci skoro četiri meseca angažovani su na poslovima noćnih čuvara u Gradskoj upravi. Objašnjeno nam je da je to neophodno zbog toga što nema dovoljno portira, a neko mora da čuva prvi sprat gde su kabineti i kancelarije gradskih funkcionera.

 

9. 03. 2017.

Za manje od 20 časova u Valjevu je palo 21 litar kiše po metru kvadratnom, koja je neprekidno padala od ponoći 8. marta do sinoć do 19.10 minuta. I pored obilnih padavina nema opasnosti od poplava.

 

10. 03. 2017.

Gradsko rukovodstvo ponovo je odlučilo da obnovi vozni park, ovaj put sa pet novih automobila. U konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku opisano je do detalja kakva vozila su potrebna, ali još uvek nije odlučeno za čije potrebe se kupuju. Iz tehničke specifikacije gde su istaknuti neki parametri koje imaju isključivo rumunska vozila tenderom je "nameštena" kupivina "dacia".

Dacia duster na parkingu Gradske kuće

Dacia duster na parkingu Gradske kuće (Foto: Đorđe Đoković)

 

14. 03. 2017.

Građani Brđana uputili su Skupštini grada peticiju protiv izgradnje Memorijalnog parka – Aleja zaslužnih u Brđanima o kojoj se odbornici danas nisu izjašnjavali, jer nije ni stavljena na dnevni red.

 

17. 03. 2017.

Održan je prvi Sajam voćarstva a prostoru Poljoprivredne škole. Okupio je 50 izlagača iz valjevskog kraja, veliki boj posetilaca među kojima su bili gosti iz Slovenije koji su u poseti Valjevu. Sajam voćarstva, koji se prvi put održava u Valjevu, otvorio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

20.03.2017.

Posle tri godime dodeljene godišnje nagrade Grada Valjeva. Uručene na svečanoj akademiji za Dan Valjeva. Održan omaž Mikiju Jevremoviću.

 

Svi učesnici

Svi učesnici (Foto: Đorđe Đoković)

24. 03. 2017.

Načelnik Službe za katastar nepokretnosti Valjevo Miroslav Mijanović osuđen je pravosnažno pred Osnovnim sudom u Valjevo za krivično delo prevara u službi. 

 

27. 03. 2017.   12128

Zahvaljujući donaciji od 100.000 evra našeg sugrađanina poznatog fudbalera Matije Nastasića renovirano je Dečje odeljenje Opšte bolnice, koje je bilo zapušteno i ruinirano, i u koje se godinama nije ulagalo. Sada ovo odeljenje izgleda sasvim drugačije i pruža daleko bolje i humanije uslove za boravak i za rad, dostojno i pacijenata i zdravstvenih radnika.

Soba na Dečjem odeljenju

Soba na Dečjem odeljenju (Foto: Đorđe Đoković)

 

APRIL

 

2.04.  2017.

I u Valjevu najviše glasova za predsednika Srbije dobio je Aleksandar Vučić, preko 55 posto birača glasalo je za lidera SNS-a.

 

5 . 04. 2017.

Nezadovoljni izborom Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, ali nezadovoljni i politikom aktuelne vlasti, oko stotinu građana okupilo se sinoć na Gradskom trgu na skupu koji su nazvali – "Protest protiv diktature".

 

6. 04. 2017.

Pod sloganom "Otvara vrata uspeha" otvoren je 14. Sajam privrede zapadne Srbije (SPREG) koji je okupio 206 izlagača iz 65 gradova i opština Srbije, kao i privrednike iz Makedonije. Prvi put Grad nije sufinansirao ovu privrednu manifestaciju.

SPREG

SPREG (Foto: Đorđe Đoković)

 

17. 04. 2017.

Samoinicijativno i bahato, bez dozvole, iskoristivši vreme praznika neko je izgradio makadamski put na mestu gde je bila pešačka staza koja je vodila od Istraživačeke stanice Petnica do Petničke pećine.

 

18. 04. 2017.

Gradsko Veće usvojilo je Odluku o saradnji Grada Valjeva i Opštine  Menkoniko u Italiji. Kako je objašnjeno Valjevo i ova mala opština u pokrajini Lombardija sarađivaće u nekoliko oblasti, pre svega na realizaciji zajedničkog projekata sa kojim će konkurisati za sredstva iz evropskih fondova.

 

18. 04. 2017.

Ekipa Televizije Valjevo Plus napadnuta je u kamenolomu u Prijezdiću, selu nadomak Valjeva. Novinara Predraga Lučiča i snimatelja Vasilija Ristovića fizički je napao vlasnik kamenoloma, kako se predstavio, i nekoliko radnika.

 

19. 04. 2017.

U nedostatku ozbiljnijih i većih investicija i radova gradsko rukovodstvo s ponosom, doduše bez svečanog otvaranja, obaveštava javnost da je uspešno završeno asfaltiranje 15 parking mesta u Ulici Prve brazde kod "Europroma".

Parking kod Europroma

Parking kod Europroma (Foto: Đorđe Đoković)

 

20. 04. 2017.

Jutros je u Valjevu padao sneg, temperatura je bila dva stepena, a vetar je duvao sedam metara u sekundi. Vreme skoro kao usred zime. Za razliku od Valjeva, gde se nije zabelelo, na Divčibarama i selima u višim predelima valjevskog kraja snega ima nekoliko centimetara.

 

21. 04. 2017.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa deset miliona dinara finansiraće projekat sa kojim je konkurisala Turistička organizacija Valjevo, koji se odnosi na unapređenje turističke infrastrukture na Divčibarama.

 

22. 04.2017.

Neko je odlučio da "radi boljeg i sadžajnijeg informisanja građana" sednicama Gradskog veća ne prisustvuju novinari, a u Poslovniku piše da se "javnost rada obezbeđuje pozivanjem predstavnika sredstava javnog informisanja na sednice Gradskog veća".

 

24. 04. 2017.

U Valjevu je otvoren Startit Centar koji će Valjevcima pružiti besplatnu edukaciju iz internet preduzetništva, kurseve programiranja.

 

26. 04. 2017.

Grad Valjevo kupuje pet novih automobila za potrebe Policijske uprave Valjevo i za to je izdvojeno devet miliona dinara. Poput nedavne kupovine pet automobila za potrebe Grada, kada je u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku do detalja opisano kakva vozila su potrebna, tako je i ovaj put do etalja opisano kakva vozila su potrebna valjevskoj policiji. Nameće se zaključak da će za potrebe valjevske policije biti kupljene tri bele "dacie duster" benzinci, jedna luksuzna, takođe bela, "dacia duster" dizel i jedan "reno megan grandtour", koji košta oko 16.000 evra.

 

MAJ

 

1.  05. 2017.

Na Divčibarama je, prema nekim procenama, danas bilo preko 4.000 posetilaca, pretežno Beograđana, Užičana, Novosađana, Pančevaca, Valjevaca...

 

3. 05. 2017.

Zahvaljujući Društvu istraživača "Vladimir Mandić Manda", nakon više decenija uređena je Mejina česma na Gradcu, koja potiče s kraja 19. veka. Za samo pet dana mladi volonteri su zapušteno i zaboravljeno mesto pretvorili u oazu za uživanje.

 

Mejina česma

Mejina česma (Foto: Đorđe Đoković)

4. 05. 2017.

Prema evidenciji Centra za socijalni rad broj korisnika socijalne pomoći u Valjevu skoro je dupliran, a glavni razlog za to je teška ekonomska situacija. Posebno je povećan broj korisnika jednokratne socijalne pomoći, piše u izveštaju o radu Centra za socijalni rad.

 

8. 05. 2017.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je za dva i po meseca potrošio preko 28,6 miliona dinara iz tekuće budžetske rezerve, što je skoro duplo više u odnosu na 15 miliona dinara koliko je planirano u budžetu za 2017. godinu.

 

12. 05. 2017.

Valjevski Dom zdravlja dobio je sertifikat o akreditaciji na sedam godina, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije dostavila je Domu zdravlja Valjevo završni izveštaj o akreditaciji, u kojem je navedeno da je na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena, Dom zdravlja zaslužio sertifikat o akreditaciji na sedam godina.

 

16. 05. 2017.

Dosadašnjii v.d. funkcije Mile Nikolić, glasovima poslanika u Skupštini Srbije, izabran je za javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu na period od šest godina.

 

17. 05. 2017.

Projekat "Di fest" na Divčibarama, manifestacija koja je prvi put održana prošle godine, dobila je pola miliona dinara u konkurenciji sa tradicionalnim i dokazanim privredno-turističkim manifestacijama, kao što su manifestacija "Dani gljiva“, koja ove godine nije dobila novac, i sajam privrede SPREG, za koji je izdvojeno tek 100.000 dinara.

 

17. 05. 2017.

Krivično veće Višeg suda u Valjevu, kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, izreklo je danas osam godina zatvora Dejanu Subotiću (40), a sedam i po godina zatvora Milanu Ćulafiću (36), obadvojici iz Valjeva, bivšim policjacima Policijske uprave u Valjevu.

 

19. 05. 2017.

Kompanije valjevski "Europrom" i "Podgorina Frucht" iz Osečine poklonile su dva inkubatora, najnovije generacije, vredna 2,1 milion dinara odseku neonatologije Opšte bolnice u Valjevu. Ova donacija je značajna s obzirom na to da neonatologija trenutno raspolaže sa šest i to starih inkubatora, a njihova iskorišćenost je 100 posto svaki dan.

Inkubatori

Inkubatori (Foto: Đorđe Đoković)

 

24. 05. 2017.

Gradsko rukovodstvo je na reprezentaciju potrošilo preko 2,3 miliona dinara za poslednja tri meseca 2016. godine ili oko 760.000 dinara mesečno. Najviše novca, oko 1,4 milion dinara potrošeno je za ručkove, objavile su danas Kolubarske.rs

 

29. 05. 2017.

Blizu 150 meštana Leskovica i okolnih sela, pretežno starije stanovništvo, pregledano je na preventivnoj zdravstvenoj akciji "Medicinsko selo" organizovanoj u Leskovicama.

 

30. 05. 2017.

Nakon više od dvadeset godina ukinut je Odsek za informisanje i protokol Grada Valjeva i taj posao ubuduće će obavljati Kabinet gradonačelnika, čime se informisanje i protokol stavlja pod kontrolu i u službu gradonačelnika.

 

 

JUN

 

2. 06. 2017.

Završeni su radovi u Dušanovoj ulici u dužini od 300 metara na potezu od "duplih traka" do Ulice Selimira Đorđevića. U okviru radova koji su koštali 11,5 miliona dinara, asfaltirana je saobraćajnica, urađeni su trotoari i postavljena je nova javna rasveta.

 

3. 06. 2017.

Puštanjem 35 narandžastih balona, brojanjem do 35 i skidanjem narandžaste trake, deca zaposlenih u kompaniji Bosis svečano su otkrila mural, na zgradi na Desankinom vencu, koji je Valjevu poklonila kompanija Bosis povodom 35 godina postojanja.

 

Mural na zgradi na Desankinom vencu

Mural na zgradi na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

6. 06. 2017.

Valjevska pivara je, u danu obeležavanja svoje slave Treće Trojice, poklonila šest laptop računara valjevskim srednjoškolcima, dok je Modernoj galeriji, posebnoj ustanovi kulture u gradu koja ove godine obeležava 33 godine postojanja, donirala 200.000 dinara.

Vega

Vega (Foto: Đorđe Đoković)

 

7. 06. 2107.

Valjevska kompanija Vega dobitnik je prestižne nagrade Biznis partner 2017, čime je svrstana među 44 najuspešnije kompanije iz deset zemalja regiona. 

Dobitnicima je ovo priznanje posebno značajno jer dolazi od poslovnih partnera, koji biraju i ocenjuju firme sa kojima posluju, čulo se u hotelu Crowne Plaza u Beogradu na dodeli nagrade. 

 

7. 06. 2017.

Službenica u Gradskoj upravi angažovana po ugovoru za obavljanje privremenih i povremenih poslova Bojana Savčić, žena plaćenog člana Gradskog veća Andre Savčića, postavljena je za vršioca dužnosti direktora Međuopštinskog istorijskog arhiva u Valjevu, što su Kolubarske.rs najavile još 7. marta.

 

9. 06. 2017.

Beogradska firma SPORT AGENT d.o.o, čiji su vlasnici poznati košarkaški reprezentativac Miloš Teodosić i njegov brat Jovan Teodosić, kupila je autokamp "Brezu" na Divčibarama, koji se prostire na oko 2,2 hektara, i objekte u sklopu kampa, za 208.500 evra.

 

14. 06. 2017.   

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je, gostujući na Regionalnoj "Vujić" televiziji Valjevo izjavio da je "sasvim siguran da će ovo biti najbolja vlast u poslednjih dvadesetak godina". Slobodan Gvozdenović nije demantovao pisanje nekih valjevskih portala o trošenju budžetskih sredstava, nego je "skenirao" one koji to pišu i kojima "pomoći nema!"

 

16. 06. 2017.   

Gradsko rukovodstvo je za pet meseci kupilo sedam novih automobila za koje je iz gradske kase izdvojeno 11,5 miliona dinara. Nedavno je nabavljeno pet novih automobila koja su koštala blizu šest miliona dinara. Najvredniji među njima je "reno megan", koji košta oko dva miliona dinara, a pored te limuzine kupljene su i četiri "dacie sandero".

 

Valjevsko pivo za američko tržište

Valjevsko pivo za američko tržište (Foto: Đorđe Đoković)

16. 06. 2017.

Novi kontingent "Valjevskog piva" krenuo je put Sjedinjenih Američkih Država. Ovo je treća isporuka u poslednjih godinu dana za distributera valjevskog brenda iz Čikaga.

 

19. 06. 2017.

Grad je postao vlasnik zgrade stare železničke stanice za 29,9 miliona dinara, u zamenu za poreski dug  Vidoja Vujića koji ukupno iznosi 156,7 miliona dinara.

 

21. 06. 2017.

Valjevska policija je, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsila i po nalogu višeg javnog tužioca odredili zadržavanje do 48 časova za osam osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.


Među uhapšenima A. V. S. (1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva, A. Đ. (1983) službenik u Gradskoj upravi Valjevo.

 

21. 06. 2017.

"U toku noći uhapšena su tri radnika Gradske uprave, o čemu sam uredno obavešten od strane nadležnih organa", navodi se u saopštenju za javnost gradonačelnika Slobodan Gvozdenovića povodom hapšenja službenika Gradske uprave.

 

22. 06. 2017.

Istraživačka stanica Petnica danas, 22. juna, obeležava 35. rođendan, i to pre svega, kako je saopšteno iz ove jedinstvemne naučne ustanove, radno i bez mnogo ceremonija.

 

22.06. 2017.

Grad Valjevo raspisao je oglas za kupovinu zemljišta za potrebe proširenje industrijske zone Stefil. Ovim oglasom rukovodstvo će realizovati svoju nameru da "pribavi parcele u vlasništvu Vidoja Vujića", što je, sudeći po dokumentaciji, bilo u planu još od novembra prošle godine.

 

23. 06. 2017. 

Viši sud u Valjevu, na zahtev Višeg tužilaštva, odredio je pritvor do 30 dana službenicima Gradske uprave A. V. S. (1983) i A. Đ. (1983), kao i petorici vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada.

 

27. 06. 2017.

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović nastavio je da troši novac iz tekuće budžetske rezerve, pa je tako za mesec dana, od 10. maja do 8. juna, doneo rešenja o isplati 9,7 miliona dinara. 

Za nabavku osveživača prostorija biće potrošeno 590.000 dinara iz tekuće budžetske rezerve. Identična suma novca, 590.000 dinara izdvojena je za kupovinu GPS uređaja, 590.000 za popravku i održavanje klima uređaja, 590.000 dinara za izradu elaborata o protivpožarnoj zaštiti.

Prijem za vukovce

Prijem za vukovce (Foto: Đorđe Đoković)

 

28. 06. 2017.

Prijem za 147 srednjoškolaca i osnovaca đaka generacije i dobitnika Vukove diplome organizovao je danas gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, koji je najboljim valjevskim učenicima poručio - "učite i živite punim životom i verujte da ste vi baš ti koji treba da pokrenu ovu zemlju!".

 

Sutra, pregled najznačajnijih događaja od jula do 31. decembra.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 5 sati 20 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar