Radovi u delu Ulice Milovana Glišića (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u delu Ulice Milovana Glišića (2014.) (foto: Đorđe Đoković)
22.07.2014, 09:41

Jedni prekopavaju, drugi asfaltiraju...

č: | fb:

Danas su počeli radovi na sanaciji kolovoza u ulicama Marka Kraljevića i Milovana Glišića, koji će trajati do subote. Ovi radovi koji koštaju 4,5 miliona dinara su obnavljanje kolovoza nakon intervencije  JKP “Vodovod”.

- Gradska direkcija ima tehnički sporazum sa javnim preduzećima koja izvode radove na podzemnim i nadzemnim instalacijama da dostavljaju spisak izvedenih radova svakog prvog u mesecu. Direkcija kroz redovno održavanje sanira oštećenja na kolovozu, a deo troškova snosi javno preduzeće, izvođač radova”, kaže pomoćnik direktora Gradske direkcije Milan Trifunović.

Pored „Vodovoda” koji najčešće prekopava gradske ulice zbog novog priključka, centar grada je raskopan i zbog radova na toplifikaciji. Na kvalitet i efikasnost radova na priključku na daljinski sistem grejanja koje izvodi austrijskoj firm "Štrabag", primedbe ima direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

- Mi ne možemo da saniramo sve što unište Vodovod i Toplana. Ukoliko firma ‘Štrabag’ne bude radila svoj posao, kao grad tražićemo da se oni uklone i da im se zabrane radovi u gradu. Sve rokove su probili, sve što su radili, radili su krajnje neprofesionalno i sa vrlo malo radnika. Sada na gradilištu nema nikoga. To nije gradska investicija, to je evropska investicija, ali ispade da nam se svaka evropska investicija olupala o glavu. Posle ‘Jedinstva puteva’, sada se pojavljuje ‘Štrabag’ sa svojim kopovima, pa grad liči na Veneciju. Ljudi su sa pravom nezadovoljni, ali grad sa tim nema ništa. Mi imamo samo problem -  kaže Dragan Jeremić. 

Način, postupak, kao i rokove vraćanja ulica u prvobitno stanje nakon izvedenih radova, većina opština i gradova regulisala je Odlukom o ulicama i nekategorisanim putevima. Za izvođenje radova na podzemnim i nadzemnim instalacijama, koji zahtevaju raskopavanje javnog puta i ostalih površina koje su u javnoj upotrebi, a čiji je korisnik Grad, investitor je dužan da uplati upravljaču javnog puta u depozit, sredstva za trošak dovođenja javnog puta i ostalih površina u prvobitno stanje.

Radovi u ul. Milovana Glišića

Radovi u ul. Milovana Glišića (Foto: Đorđe Đoković)

Za saobraćaj zatvorene ulice

Zbog radova u ulicama Milovana Glišića i Marka Kraljevića biće u prekidu saobraćaj od danas do subote. Za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Milovana Glišića, i to od nove raskrsnice sa Knez Mihailovom do raskrsnice sa ulicom Marka Kraljevića, kao i ulica Marka Kraljevića, od raskrsnice sa ulicom Milovana Glišića do raskrsnice sa Poparskim putem.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 12 sati 42 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 19 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara