Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
Kao nekada doček Srpske nove godine (foto: Đorđe Đoković)
10.01.2018, 13:09

Jedno mesto, a dve proslave Srpske nove godine?!

č: | fb:

U Valjevu će u subotu uveče biti organizovana na jednom mestu u isto vreme, ali sa različitim izvođačima, dva dočeka Srpske nove godine!?

 

Gradski odbor SRS-a organizovaće doček Srpske nove godine na Gradskom trgu uz trubače, kuvano vino i dobru zabavu, najavila je na konferenciji za novinare Željka Milićević v. d. predsednika valjevskih radikala.

 

I to ne bi bilo ništa neobično da na istom mestu u isto vreme doček Srpske nove godine nije najavio i Grad, koji sugrađanima poklanja koncert Šabana Šaulića.

 

Grad je već danima oblepljen plakatima koji najavljuju doček i koncert Šabana Šaulića, a sa velikog bilborda ispred zgrade Grada, sugrađanima gradsko rukovodstvo šalje poruku – Kao nekada doček Srpske nove godine!

 

Na novinarsko pitanje kako planiraju da organizuju doček Srpske nove godine na Gradskom trgu kada je već najavljena gradska proslava i koncert Šabana Šaulića, Željka Milićević kaže da su radikali policiji prvi prijavili skup na Gradskom trgu i da im je tada rečeno da dva skupa ne mogu biti organizovana na istom mestu u isto vreme

 

- Pre nas nije bilo prijava za skup. Pitala sam u Policijskoj upravi da li je moguće da neko posle nas prijavi skup i da ima prioritet, odgovoreno mi je da to nije moguće – rekla je Željka Milićević, pokazujući prijavu skupa koja je u Policijskoj upravi zavedena 5. januara.

Željka Milićević

Željka Milićević (Foto: Kolubarske.rs)

 

Željka Milićević je naglasila da valjevski radikali organizuju doček Srpske nove godine na Gradskom trgu poštujući tradiciju.

 

- Srpska nova godina je nastala kao znak otpora pokušajima da se zatre srpski identitet, a SRS je stranka koja nikada nije odstupila od nacionalne svesti i tradicije. Baš zbog toga, poštovanja tradicije SRS organizuje doček na Gradskom trgu onako kako se to nekada radilo uz trubače, "šumadijski čaj" i otvorenog srca – rekla je predsednica valjevskih radikala.

 

Dodala je da SRS, za razliku od gradske vlasti, želi da Srpsku novu godinu dočeka "sa svojima i u svojoj avliji".

 

- Privatne žurke tipa dočekivanja belosvetske Nove godine koje čitav grad izmeste na drugu lokaciju – višu kotu, što bi verovatno trebalo da znači viši nivo važnosti, su najblaže rečeno degutantne. Bilo je očekivano i da sada Pravoslavnu novu godinu Grad organizuje ili na Zlatiboru ili na Kopaoniku, pa da onda u zgradi Grada organizuju jednu izložbu "selfija" sa tih destinacija, i da obični građani mogu da zamilsle da su i oni bili na planinama, koncertima i skijanjima - rekla je Željka Milićević i pozvala sugrađane da dođu na Gradski trg u subotu i da se pridruže slavlju, bez obzira na stranačku ili bilo kakvu drugu opredeljenost.

 

Slavlje u organizaciji Srpske radikalne stranke sa trubačima i uz "šumadijski čaj" počinje u 21 čas na Gradskom trgu, dok slavlje u organizaciji Grada sa Šabanom Šaulićem počinje u 22 časa na Gradskom trgu.

Aktuelno

Učesnici Večeri jezika (foto: SŠ 1300 kaplara)
Veče za pamćenje Pre 15 sati 58 minuta

Putovanje u prošlost, na srpskom i stranim jezicima

I ovog maja, učenici i profesori Srednje škole "Hiljadu trista kaplara" pripremili su Veče jezika, manifestaciju koja je prvi put održana 2015. godine. Na republičkom takmičenju na engleskom jeziku...

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo 18.05.2024

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 9 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu 17.05.2024

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 9 komentara