Registracija Prijava preko FB
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
19.01.2018, 10:17

Osumnjičenom za krađu eksploziva danas uručen otkaz

č: | fb:

Radniku HK "Krušik" Z. M. (40) osumnjičenom za krađu eksploziva iz pogona ove vojne fabrike, koji se u ponedeljak pojavio na poslu, danas će biti uručen otkaz.

 

Njegov dolazak u "Krušik" izazvao je iznenađenje među zaposlenima, kojima nije bilo jasno kako je moguće da u fabriku bude pušten radnik koji je optužen za teška krivična dela.

 

Direktor "Krušika" Mladen Petković je u izjavi za Politiku objasnio da je Z. M. pušten da se brani sa slobode, a s obzirom na to da je u stalnom radnom odnosu, on je u ponedeljak došao na svoje radno mesto. Odmah mu je, u skladu sa Zakonom o radu, uručeno upozorenje pred otkaz, a već danas, nakon isteka zakonskog roka, dobiće i otkaz.

 

"Da je drugačije urađeno njegova prava iz radnog odnosa bi bila povređena i mogao bi da tuži Krušik", rekao je Petković.

 

Podsećamo, početkom decembra prošle godine pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su u Valjevu radnike "Krušika" Z. M. (40) i G. M. (36) u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma ekploziva TNT, kako se pretpostavlja, ukradenog iz ove vojne fabrike.

 

Nakon hapšenja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu odredio im je pritvor. Protiv njih je Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo optužnicu kojom ih tereti za krivična dela pronevere i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, oba u saizvršilaštvu. Optužnica još uvek nije potvrđena.

 

U međuvremenu, krajem decembra, Vanraspravno krivično veće Višeg suda u Valjevu ukinulo je pritvor Z. M. i G. M. i oni su se našli na slobodi. Predmet je trenutno u Apelacionom sudu, po žalbi na rešenje o ukidanju pritvora.

 

Drugi okrivljeni radnik G. M. bio je zaposlen na određeno vreme, u međuvremenu mu je istekao ugovor, pa on nije ni imao osnov da se vrati u fabriku, piše Politika.

 

Aktuelno

Pod lipom (foto: Kolubarske.rs)
Razgovori pod lipom Pre 11 sati

Bavljenje politikom radi lične koristi

Danas se politikom mnogi bave iz lične, a ne opšte koristi, smatraju učesnici "Razgovora pod lipom". U Srbiji se već decenijama vrtimo u krug pokušavajući da stvorimo uređeno društvo.  · 2 komentara

Kod Austroterma (foto: Kolubarske.rs)
Raspisana javna nabavka 23.08.2019

Gradi se ulica Mirka Obradovića do obilaznice

Raspisana je javna nabavka za izgradnju nove Ulice Mirka Obradovića, deonica od fabrike "Austroterm" do obilaznice. Procenjena vrednost radova je 200 miliona dinara. U planu je i izgradnja kružnog...  · 2 komentara

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina 22.08.2019

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 5 komentara