Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Krušik (foto: Đorđe Đoković)
19.01.2018, 10:17

Osumnjičenom za krađu eksploziva danas uručen otkaz

č: | fb:

Radniku HK "Krušik" Z. M. (40) osumnjičenom za krađu eksploziva iz pogona ove vojne fabrike, koji se u ponedeljak pojavio na poslu, danas će biti uručen otkaz.

 

Njegov dolazak u "Krušik" izazvao je iznenađenje među zaposlenima, kojima nije bilo jasno kako je moguće da u fabriku bude pušten radnik koji je optužen za teška krivična dela.

 

Direktor "Krušika" Mladen Petković je u izjavi za Politiku objasnio da je Z. M. pušten da se brani sa slobode, a s obzirom na to da je u stalnom radnom odnosu, on je u ponedeljak došao na svoje radno mesto. Odmah mu je, u skladu sa Zakonom o radu, uručeno upozorenje pred otkaz, a već danas, nakon isteka zakonskog roka, dobiće i otkaz.

 

"Da je drugačije urađeno njegova prava iz radnog odnosa bi bila povređena i mogao bi da tuži Krušik", rekao je Petković.

 

Podsećamo, početkom decembra prošle godine pripadnici MUP-a, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su u Valjevu radnike "Krušika" Z. M. (40) i G. M. (36) u trenutku kada su automobilom prevozili 11,3 kilograma ekploziva TNT, kako se pretpostavlja, ukradenog iz ove vojne fabrike.

 

Nakon hapšenja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu odredio im je pritvor. Protiv njih je Više javno tužilaštvo u Valjevu podiglo optužnicu kojom ih tereti za krivična dela pronevere i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, oba u saizvršilaštvu. Optužnica još uvek nije potvrđena.

 

U međuvremenu, krajem decembra, Vanraspravno krivično veće Višeg suda u Valjevu ukinulo je pritvor Z. M. i G. M. i oni su se našli na slobodi. Predmet je trenutno u Apelacionom sudu, po žalbi na rešenje o ukidanju pritvora.

 

Drugi okrivljeni radnik G. M. bio je zaposlen na određeno vreme, u međuvremenu mu je istekao ugovor, pa on nije ni imao osnov da se vrati u fabriku, piše Politika.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 3 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...