Parking Grada Valjeva (26. 02. 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
Parking Grada Valjeva (26. 02. 2018.) (foto: Đorđe Đoković)
28.02.2018, 12:31

Važnije su društvene mreže, nego Štab za vanredne situacije

č: | fb:

Štab za vanredne situacije grada Valjeva, sudeći prema obaveštenju objavljenom na sajtu Grada, od kada traju ledeni dani prvi put je zasedao juče i nakon "razmatranja informacija o stanju na teritoriji grada" usvojio je šest zaključaka.

 

Ledeni dani, uz snežne padavine, u Valjevu traju od nedelje 25. februara. Prosečna denvna temperatura je -7 stepeni, juče je bilo najhladnije -11 stepeni. Visina snega u gradu je 15 centimetara, dok je u selima valjevskog kraja visina snega preko 20 centimetara.

 

U ponedeljak kada je pao prvi "ozbiljniji" ovogodišnji sneg i kada je temperatura bila -7 stepeni, što je najniža temperatura ove zime, na brojne pozive Kolubarskih.rs niko od gradskog rukovodstva nije odgovorio, uz poruku - "na sastanku sam!".

 

Tako da nismo dobili odgovore na pitanja o tome kakva je situacija u gradu, da li su svi putni pravci i ulice očišćeni, kako funkcionišu javna preduzeća, da li će stanovi biti grejani 24 časa, kako se greju škole i obdaništa, kakva je situacija u selima valjevskog kraja… Do tih informacija Kolubarske.rs su u ponedeljak došle "snalaženjem" iz "pouzdanih, ali nezvaničnih izvora", umesto da ih dobijemo od zvaničnika, od onih kojima je to posao. 

Centar Valjeva (26. 02. 2018.)

Centar Valjeva (26. 02. 2018.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ulica koja vodi ka Domu zdravlja (26. 02. 2018.)

Ulica koja vodi ka Domu zdravlja (26. 02. 2018.) (Foto: Đorđe Đoković)

I umesto da gradonačelnik Valjeva, koji je šef Štaba za vanredne situacuije, organizuje konferenciju za novinare i građanima saopšti zaključke Štaba za vanredne siutuaciuje, a situacije jeste vanredna čim je zasedao taj Štab, on je juče organizovao stranačku konferenciju za novinare na kojoj je demantovao pisanje na društvenim mrežama "preopiznatljivog lica", koje "laže, širi paniku i uznemirava javnost". Takođe je izrazio i čuđenje zbog zoga što se "neka grupa građana ili nevladna organizacija bavi sa dva mosta", pričajući o njima kao o najvećim problemima u gradu, dok gradskoi rukovodstvo gradi, radi i rešava probleme.

 

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare, Slobodan Gvozdenović je, kao predsednik SNS-a, a ne kao gradonačelnik, usput jednom rečenicom rekao da je "jutros na Štabu dobio informaciju od direktora Bolnice da je proglašena epidemija".

 

O sednici Štaba, o situaciji u gradu, o preduzetim merama u ledenim danima, gradonačelnik Valjeva nije imao potrebu da govori, ali je predsednik valjevskih naprednjaka imao "obavezu" da brani napadnuti Dom zdravlja i to od jednog "prepoznatljivog lica" koje se oglašava na društvenim mrežama!

Aktuelno