Sneg u martu (foto: Đorđe Đoković)
Sneg u martu (foto: Đorđe Đoković)
23.03.2018, 09:09

Ulice su prohodne, parking se ne naplaćuje

č: | fb:

Visina snega u Valjevu, padao je više od 20 časova, je 18 centimetara, a trenutna temperatura je minus tri stepena. Sneg je prestao da pada, putari su na terenu, ulice su prohodne.

 

"Sve ulice prvog prioriteta koje su u programu zimskog održavanja, a to su ulice u centru grada, su prohodne, a u toku dana ulazimo i u ulice drugog prioriteta, a već smo počeli čišćenje lokalnih puteva u valjevskom kraju, koji su u programu zimskog održavana", kaže Gradimir Teodosić iz preduzeća "Ingrap-omni", koje je zaduženo za zimsko održavanje gradskih ulica i lokalnih puteva.

Sneg u martu

Sneg u martu (Foto: Đorđe Đoković)

Sneg u martu

Sneg u martu (Foto: Đorđe Đoković)

 

On dodaje da su ekipe zimske službe od noćas na terenu, intervenisali su sa pet vozila, i objašnjava da i pored pravila da se sneg ne čisti dok pada, oni su tokom noći čistili centralne gradske ulice jer, kako reče da nisu, ne bi moglo da se prođe.

 

Teodosić objašnjava da to što na saobraćajnicama ima par centimetara snega ne znači da nisu očišćene. "Sve ulice prvog prioriteta su prohodne i saobraćaj se odvija bez problema", odgovara na naše pitanje da li su ulice u gradu dobro očišćene  sobzirom na to da vozači imaju primedbe i kažu da je "moglo bolje, naročito u raskrsnicama".

Sneg u martu

Sneg u martu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Duple trake iz pravca Beograda, koja  je u nadležnosti lokalne samouprave, održava preduzeće "Ingrap-omni", dok izlaznu traku održava Preduzeće za puteve.

 

Sneg u martu

Sneg u martu (Foto: Đorđe Đoković)

Mehanizacija je ovog prepodneva upućena na čišćenje snega na putevima valjevskih sela, u Poćutu, Dračić, Bačevce, Prijezdić, Žabare, Leskovice, Grabovicu, Zabrdicu, Babinu luku, Brankovinu, Stave i na Taor.

Sneg u martu

Sneg u martu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Na listi prioriteta čišćenja gradskih ulica je 39 ulica prvog prioriteta, dok su 43 ulice drugi prioritet. Pored gradskih saobraćajnica čiste se lokalni putevi i to 18 prvog i 11 drugog prioriteta.

Prema programu sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31 marta.

 

Čišćenje snega sa trotoara

 

Podsećamo građane na Odluku o komunalnim delatnostima i komunalnom redu, po kojoj su dužni da sa trotoara ispred svojih kuća i poslovnog prostora uklone sneg i led odmah, a najkasnije u roku od 24 sata po prestanku padavina. 

Sneg u martu

Sneg u martu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Iz Gradske uprave ponovo apeluju na građane da čiste sneg sa trotoara ispred stambenih i poslovnih objekata uz savet da sneg ne bacaju na ulicu nego da ga odlažu na kamare uz ivičnjake.

 

Kako nam je rečeno u JKP "Vidrak" zbog snega danas nećenaplaćivati parking.

 

Prema prognozi za narednih sedam dana, danas će biti oblačno i hladno sa snegom, po podne slabljenje, a uveče i u toku noći postepeni prestanak padavina.

U subotu prestanak snega, a u nedelju toplije, pre podne sa sunčanim periodima, po podne novo naoblačenje sa kišom, saopštio je RHMZ.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 16 sati 21 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...