Ljubiša Diković  (foto: Kolubarske.rs)
Ljubiša Diković (foto: Kolubarske.rs)
23.03.2018, 13:28

"Ne smemo čekati da nam drugi reši ono što mi moramo rešiti"

č: | fb:

U kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" u Valjevu, zakletvu su danas položili vojnici martovske klase, koji su se prijavili za doborovljno služenje vojnog roka i slušaoci kursa rezervnih oficira.

 

Svečanosti je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji je podsetio na reči slavnog srpskog vojvode Živojina Mišića, izgovorene u odsudnim momentima bitke sa nadmoćnijim neprijateljem, "U smrt, samo ne stajati!".

 

"I danas ne smemo stajati u mestu i čekati da nam drugi reši ono što mi moramo rešiti i ono što mi moramo uraditi", poručio je Diković.

Dodao je da je "sloboda za naš narod uvek bila vrhunska vrednost koja nema cenu, a odbrana otadžbine je predstavljala izraz časti i bila više od obaveze".

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Kolubarske.rs)

 

General Ljubiša Diković je naglasio da moramo nastaviti da zbijamo redove, jer "vreme u kojem živimo nosi neke bezbednosne rizike, a ponekad se i neki tamni oblaci nadvijaju nad našom otadžbinom i ukoliko nismo spremni da je branimo kao što su to činili mnogi pre nas, onda nećemo odgovoriti ni svom zadatku".

 

"Imamo spremnu vojsku, spremnu da brani Srbiju i da zaštiti bezbednost svakog građanina Srbije. Naš vojnik mora biti vrhunski opremljen, zadovoljan svojim statusom i standardom u miru, a kad za to dođe vreme svaki pripadnik vojske mora da stavi sebe u funkciju odbrane otadžbine", istakao je načelnik Generalštaba.

 

On je dodao da je Vojska Srbije u velikom zamahu kada je reč o opremanju, jer je od državnog rukovodstva izdat jasan zadatak da naš vojnik mora biti jednak vojniku najsavremenije vojske sveta.  

 

"Uniforma koju naš vojnik nosi, po kvalitetu spada u red najboljih na svetu. A najlepša je!", rekao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Polaganje zakletve

Polaganje zakletve (Foto: Kolubarske.rs)

Vojničku zakletvu u valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" danas su položila 243 vojnika i slušaoca kursa za rezervne oficire, od kojih su 198 muškarci, a 45 devojke.

 

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 14 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...