Registracija Prijava preko FB
Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2018, 06:56

Otvoren stečaj Radio Valjeva

č: | fb:

Privredni sud u Beogradu doneo je 23. marta rešenje o otvaranju stečaja Radio Valjeva, a ispitno ročište održaće se 25. 05. 2018. godine u Privrednom sudu u Beogradu. Za stečajnog upravnika valjevske najstarije elektronske medijske kuće, koja je privatizovana 2015. godine, imenovan je Novak Stajić iz Beograda.

 

Svi poverioci Radio Valjeva imaju rok od 45 dana da Privrednom sudu u Beogradu prijave svoja potraživanja, a dužnici da ispune svoje obaveze prema ovoj informativnoj kući.

 

Stečajni postupak Informativnog preduzeća Radio Valjevo, čije je sedište u Beogradu, pokrenulo je Ministarstvo privrede zbog prezaduženosti i trajne nesposobnosti plaćanja obaveza, navodi se u rešenju o otvaranju postupka stečaja koje je doneo stečajni sudija Privrednog suda u Beogradu Nikola Ivčevski.

 

U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka navodi se da je "račun Radio Valjeva u neprekidnoj blokadi 203 dana za iznos od 1.164.232,80 dinara, što znači da je dužnik obustavio sva plaćanja u periodu koji je znatno duži od 30 dana".

 

Dalje piše da osim trajnije nesposobnosti plaćanja, postoji i "prezaduženost kao stečajni razlog jer iz finansijskog izveštaja dužnika za 2016. godinu proizilazi da je vrednost njegove imovine manja od njegovih ukupnih obaveza, a iskazani gubitak je veći od vrednosti kapitala za 3.163.000 dinara".

 

"Zbog svega je Privredni sud u Beogradu usvojio predlog Ministarstva privrede za otvaranje stečajnog postupka nad Radio Valjevom", navodi se u rešenju koje je doneto 23. marta 2018. godine.

 

Podsećamo, Radio Valjevo je u septembru prošle godine dobilo privremenog zastupnika kapitala nakon što je, Odlukom Ministarstva privrede, raskinut ugovor o privatizaciji.

 

Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca Ministarstva privrede donela je 20. jula 2017. godine odluku o raskidu ugovora o privatizaciji Radio Valjeva zbog ne ispunjene ugovorne obaveze kupca u delu koji se odnosi na obaveznu investiciju od 10.400 evra u periodu od dve godine. Kupac Radio Valjeva je bio dužan da u prvoj godini investira 6.600, a u drugoj 3.800 evra.

Kako se navodi, Komisija nije prihvatila izveštaj revizora od 28. aprila, u kome piše da je kupljena oprema vredna 4.948,72 evra, zbog toga što je nakon dve kontrole utvrđeno da navedena oprema ne postoji, niti je u funkciji Radio Valjeva.

 

Miodrag Ćosić, koga je država 14. septembra 2017. godine postavila za privremenog zastupnika kapitala, je tada za Kolubarske.rs izjavio da je Radio Valjevo u blokadi 1,6 miliona, a da su ukupna dugovanja preko dva miliona dinara. "Upravo zbog te nelikvidnsoti, izvesno je 99 posto da ću predložiti pokretanje stečaja", najavio je prošle godine Ćosić.

 

Takođe, uvidom u poslovne knjige, Ćosić je utvrdio da Radio Valjevo nema imovinu i da se program emituje iz Beograda, a ne iz Valjeva, otuda i nadležnost Privrednog suda u Beogradu.

 

Od privatizacije do stečaja za samo 20 meseci

 

Doris Aćimović iz Beograda je na javnom nadmetanju održanom početkom oktobra 2015. u Agenciji za privatizaciju, dala najbolju ponudu, 17.400 evra u dinarskoj protivvrednosti i postala vlasnik Radio Valjeva. Ugovor o prodaji je potpisan 27. novembra 2015. godine, a raskinut je 21. jula 2017. godine zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, tako da je kapital Radio Valjeva vraćen akcijskom fondu, odnosno državi.

 

Za sve to vreme Radio Valjevo emituje program i to sa dve frekvencije - 95,8 MHz i na frekvenciji 103.5 MHz, koja je bila dodeljena Radio Točku. Program Radio Valjeva se emituje sa predajnika koji je, kao i antene te medijske kuće, postavljen na zgradi Grada, o čemu su Kolubarske.rs pisale.

Aktuelno

Put od jezera do ski staze (foto: Kolubarske.rs)
Nakon 12 godina Pre 6 sati 31 minuta

Asfaltiran put do ski staze Crni vrh

Nakon 12 godina od otvaranja ski staze Crni vrh na Divčibarama, asfaltiran je put koji vodi do ovog skijališta. Iz Gradske uprave najavljuju da će uskoro biti asfaltiran i parking.  · 2 komentara

Zaprašivanje komaraca iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Drugi ovogodišnji tretman Pre 4 sati 12 minuta

Zaprašivanje komaraca u petak

Zaprašivanje komaraca na teritorji Valjeva, ukoliko vremenski uslovi dozvole, obaviće se u petak, 23. avgusta i to u večernjim satima. Mole se pčelari da preduzmu neophodne mere zaštite pčela.  · 1 komentar

Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Noćas potrošnja bila maksimalnih 550 litara u sekundi Pre 1 dan 3 sati

Apel iz Vodovoda za racionalnu potrošnju vode

Iz valjevskog Vodovoda apeluju na sugrađane da racionalno i namenski koriste vodu, kako ne bi došlo do restrikcije. Noću, kada krene zalivanje bašta i hlađenje betona, potrošnja dostiže maksimalnih...  · 2 komentara