Registracija Prijava preko FB
Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
29.03.2018, 06:56

Otvoren stečaj Radio Valjeva

č: | fb:

Privredni sud u Beogradu doneo je 23. marta rešenje o otvaranju stečaja Radio Valjeva, a ispitno ročište održaće se 25. 05. 2018. godine u Privrednom sudu u Beogradu. Za stečajnog upravnika valjevske najstarije elektronske medijske kuće, koja je privatizovana 2015. godine, imenovan je Novak Stajić iz Beograda.

 

Svi poverioci Radio Valjeva imaju rok od 45 dana da Privrednom sudu u Beogradu prijave svoja potraživanja, a dužnici da ispune svoje obaveze prema ovoj informativnoj kući.

 

Stečajni postupak Informativnog preduzeća Radio Valjevo, čije je sedište u Beogradu, pokrenulo je Ministarstvo privrede zbog prezaduženosti i trajne nesposobnosti plaćanja obaveza, navodi se u rešenju o otvaranju postupka stečaja koje je doneo stečajni sudija Privrednog suda u Beogradu Nikola Ivčevski.

 

U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka navodi se da je "račun Radio Valjeva u neprekidnoj blokadi 203 dana za iznos od 1.164.232,80 dinara, što znači da je dužnik obustavio sva plaćanja u periodu koji je znatno duži od 30 dana".

 

Dalje piše da osim trajnije nesposobnosti plaćanja, postoji i "prezaduženost kao stečajni razlog jer iz finansijskog izveštaja dužnika za 2016. godinu proizilazi da je vrednost njegove imovine manja od njegovih ukupnih obaveza, a iskazani gubitak je veći od vrednosti kapitala za 3.163.000 dinara".

 

"Zbog svega je Privredni sud u Beogradu usvojio predlog Ministarstva privrede za otvaranje stečajnog postupka nad Radio Valjevom", navodi se u rešenju koje je doneto 23. marta 2018. godine.

 

Podsećamo, Radio Valjevo je u septembru prošle godine dobilo privremenog zastupnika kapitala nakon što je, Odlukom Ministarstva privrede, raskinut ugovor o privatizaciji.

 

Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca Ministarstva privrede donela je 20. jula 2017. godine odluku o raskidu ugovora o privatizaciji Radio Valjeva zbog ne ispunjene ugovorne obaveze kupca u delu koji se odnosi na obaveznu investiciju od 10.400 evra u periodu od dve godine. Kupac Radio Valjeva je bio dužan da u prvoj godini investira 6.600, a u drugoj 3.800 evra.

Kako se navodi, Komisija nije prihvatila izveštaj revizora od 28. aprila, u kome piše da je kupljena oprema vredna 4.948,72 evra, zbog toga što je nakon dve kontrole utvrđeno da navedena oprema ne postoji, niti je u funkciji Radio Valjeva.

 

Miodrag Ćosić, koga je država 14. septembra 2017. godine postavila za privremenog zastupnika kapitala, je tada za Kolubarske.rs izjavio da je Radio Valjevo u blokadi 1,6 miliona, a da su ukupna dugovanja preko dva miliona dinara. "Upravo zbog te nelikvidnsoti, izvesno je 99 posto da ću predložiti pokretanje stečaja", najavio je prošle godine Ćosić.

 

Takođe, uvidom u poslovne knjige, Ćosić je utvrdio da Radio Valjevo nema imovinu i da se program emituje iz Beograda, a ne iz Valjeva, otuda i nadležnost Privrednog suda u Beogradu.

 

Od privatizacije do stečaja za samo 20 meseci

 

Doris Aćimović iz Beograda je na javnom nadmetanju održanom početkom oktobra 2015. u Agenciji za privatizaciju, dala najbolju ponudu, 17.400 evra u dinarskoj protivvrednosti i postala vlasnik Radio Valjeva. Ugovor o prodaji je potpisan 27. novembra 2015. godine, a raskinut je 21. jula 2017. godine zbog nepoštovanja ugovornih obaveza, tako da je kapital Radio Valjeva vraćen akcijskom fondu, odnosno državi.

 

Za sve to vreme Radio Valjevo emituje program i to sa dve frekvencije - 95,8 MHz i na frekvenciji 103.5 MHz, koja je bila dodeljena Radio Točku. Program Radio Valjeva se emituje sa predajnika koji je, kao i antene te medijske kuće, postavljen na zgradi Grada, o čemu su Kolubarske.rs pisale.

Aktuelno

Boško Obradović (foto: Đorđe Đoković)
Savez za Srbiju neće učestvovati u unapred režiranoj predstavi Pre 4 sati 23 minuta

Obradović: Bojkotom do poštenih i slobodnih izbora

U Srbiji više nema normalne demokratije, normalnog parlamentarnog života, normalnih medija, pre svega televizija sa nacionalnom frekvencijom. "Izbori su neregularni, izborni rezultati se unapred...  · 2 komentara

Ljubomir Radović (foto: Đorđe Đoković)
Oglasna poruka Pre 1 sati 7 minuta

Izveštaj odbornika

Na kraju svog četvorogodišnjeg mandata u Skupštini grada, samostalni odbornik i aktivista Lokalnog fronta Va Ljubomir Radović je građane Valjeva, koje je u prethodnom periodu predstavljao u...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije Pre 4 sati 23 minuta

U plasteniku gajio marihuanu

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je M. A. (1988) iz mesta Banjani, opština Ub.  · 2 komentara