Spomenik proti Matiji (foto: Đorđe Đoković)
Spomenik proti Matiji (foto: Đorđe Đoković)
05.04.2018, 08:50

Valjevu za projekat "Tragovima velikana" sedam miliona dinara

č: | fb:

Valjevu je za projekat "Tragovima velikana" dodeljeno sedam miliona dinara na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu". Valjevo će u saradnji sa ustanovama kulture, unaprediti svoje kapacitete u kulturi i kulturnu ponudu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

 

Valjevo se našlo među 22 projekta, iz isto toliko gradova i opština, koja je sa 150 miliona dinara podržalo Ministarstvo kulture i informisanja na konkursu "Gradovi u fokusu".

 

"Izabrane lokalne samouprave poneće titulu - Grad u fokusu, koja će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i na taj način postanu vidljivije na kulturnoj mapi Republike Srbije i Evrope", navodi se u saopštenju.

 

Dodaje se da će program "Gradovi u fokusu" doprineti ostvarenju ciljeva Ministarstva koji se odnose na uspostavljanje predvidive i konzistentne kulturne politike koja obuhvata savremeno stvaralaštvo, kulturne industrije, zaštitu i unapređenje kulturnog nasleđa, kao i unapređenje regionalne i međunarodne saradnje.

 

Valjevski projekat se zove "Tragovima velikana", jer će, kako se navodi u saopštenju, "ustanove kulture realizovati aktivnosti na temu velikana iz valjevskog kraja".

 

"Komisija je posebno vodila računa o kvalitetu, konceptu sadržaja i formatu predstavljanja, budžetu, stepenu posedovanja potrebne dokumentacije za realizaciju infrastrukturnih podprojekata, vidljivosti projekta i opštem planu finansiranja", navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

 

Na konkursu Ministarstva kulture i informisanja "Gradovi u fokusu" prošle godine, među deset projekata, podržan je projekat mioničke opštine "Mionica-varoš u duhu metropole" za čiju je realizaciju Ministarstvo opredelilo 6,7 miliona dinara. 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 21 sati 13 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 23 sati 50 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara