DI FEST 2016. (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
DI FEST 2016. (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
26.04.2018, 06:56

Pola miliona dinara za "DI FEST - Naše Divčibare" Studija M

č: | fb:

Projekat "DI FEST 2018. – Naše Divčibare" Plesnog kluba Studiо M dobiće iz gradske kase 500.000 dinara, odlučio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

 

Komisija za ocenjivanje i selekciju projekata koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija grada Valjeva najbolje je ocenila projekat "DI FEST", a za najbolje ocenjen projekat gradonačelnik je iz gradske kase izdvojio i najviše para.

 

Od 24 prispelih na konkurs za projekte koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija grada Valjeva, Gvozdenović je izabrao 15 i raspodelio tri miliona dinara, koliko je ove godine izdvojeno u budžetu za afirmaciji privredno-turističkih manifestacija, dok preostali projekti nisu "prošli".

 

Drugoplasirani projekat, prema oceni komisije, "Valjevski polumaraton" biće sufinansiran sa 350.000 dinara, "Tucijada u Oglađenovcu" sa 300.000, koliko je pripalo i "Ilindanskom vašaru".

 

"Dani gljiva i lekovitog bilja" Ekološkog društva Medvednik i "Ulica nije trkačka staza" biće sufinansirani sa po 250.000 dinara, dok je za projekat "Mountain music fest–MMF" opredeljeno 200.000 dinara. „"Petrovdanski Dani" i "Dani kupine" biće sufinansirani sa po 155.000 dinara, "Povlen reli" sa 150.000, dok će "Dani sremuša u Donjem Taoru" i pored toga što su po oceni komisije zauzelli visoko šesto mesto, gradonačelnik ih je stavio na 11 i dodelio 120.000 dinara.

 

"SPREG" i "Malini u čast" biće sufinansirani sa po 100.000 dinara, za "Karum fest" odvojeno je 60.000, dok je najmanje novca samo 10.000 dinara opredeljneo za projekat "Lekovitim stazama valjevskih planina".

 

Među projketima koji su, prema oceni komisije, ispod 15 mesta i za koje nije bilo novca u budžetu su najstarija manifestacija valjevskog kraja "Dan maline u Brankovini", "Dani gljiva na valjevskim planinama", "Valjevsko plesno leto", "Vaskršnji susreti planinara Srbije", "Humanitarna modna revija", "Prvi moto skup", "Žene novog doba-zdrave i uspešne", "Open Minded Fest" i "Zlatni opanak".

 

O vrednovanju i ocenjivanju projekata koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija grada Valjeva, Kolubarske.rs su pisale pre deset dana u tekstu pod naslovom "Opet naši najbolje prošli".

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 10 sati 9 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...