Fontana u parku kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
Fontana u parku kod Limenke (foto: Đorđe Đoković)
08.05.2018, 09:05

"Suve" fontane i česme

č: | fb:

Gradske fontane i česme još uvek ne rade jer, kako nam je rečeno, još uvek "nisu pripremljene za leto". A za leto nisu pripremljene jer je  javna nabavka za izvođenje radova na održavanju javnih česmi i fontana u Valjevu raspisana tek 25. aprila, a otvaranje ponuda je bilo juče.

 

Rok za potpisivanje ugovora je osam dana nakon isteka roka za žalbu koji traje 15 dana, potom sledi "izvođenje radova", tako da sezona fontana i česmi u Valjevu neće početi pre juna.

 

Tenderom su obuhvaćeni radovi i održavanje fontana u parku kod "Limenke", na Desankinom vencu i na uglu Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, kao i sve javne česme u gradu.

Fontana na Desankinom vencu

Fontana na Desankinom vencu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Fontana u parku kod Limenke

Fontana u parku kod Limenke (Foto: Đorđe Đoković)

Zbog čega javna nabavka nije raspisana ranije, nismo uspeli da saznamo od nadležnih u Gradskoj upravi, poručeno nam je da se "ne brinemo i da će fontane vrlo brzo proraditi".

 

Fontana u parku kod "Limenke", danas jedno od lepših i omiljenih mesta kako starijih, tako i mlađih Valjevaca, otvorena je u aprilu 2012. godine. Fontanu je svečano pustio u rad simboličnim bacanjem novčića tadašnji ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić.

 

Tadašnji grdonaečlnik Zoran Jakovljević je poželeo da fontana bude puna novčića i ispunjenih želja, a ne smeća, kao i da uređeni park kod "Limenke!, sa novim stazama i rasvetom, bude mesto za uživanje i okupljanje.  

Park kod Limenke

Park kod Limenke (Foto: Kolubarske.rs)

 

Danas, osim što je bez vode, a sa smećem, sa fontane su otpale ploče. U parku kod "Limenke" trava nije pokošena, više je korova nego cveća. Na sređivanje i čišćenje čeka i fontana na Desankinom vencu, kao i česma u dvorištu Valjevske gimnazije sa koje su takođe otpale ploče...

Česma u dvorištu Gimnazije

Česma u dvorištu Gimnazije (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan 7 sati

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...