Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
Dragan Jeremić (foto: Đorđe Đoković)
25.05.2018, 09:18

Jeremić državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine

č: | fb:

Vlada Republike Srbije je na jučerašnjoj sednici donela rešenje o postavljenju Dragana Jeremića za državnog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine. 

 

Jeremić će na ovu državnu funkciju preći naredne nedelje, a pre toga će podneti ostavku na mesto zamenika gradonačelnika Valjeva, na koje je izabran, nakon lokalnih izbora, 20. juna 2016. godine kada su vlast u gradu na Kolubari formirali naprednjaci i socijalisti.

 

Dragan Jeremić je u kratkoj izjavi za Kolubarske.rs o svom novom angažmanu rekao da je mesto državnog sekretara u Ministarstvu zaštite životne sredine velika čast, ali i prilika da svojim radom još više doprinese razvoju ne samo Valjeva, nego i regiona. On se zahvalio Vladi Srbije i ministru Goranu Trivanu što su mu pružili priliku da obavlja ovu odgovornu dužnost.

 

Nije želeo sada da odgovori na pitanje zbog čega je napustio funkciju zamenika gradonačelnika i gradsku vlast u koju je ušao sa puno entuzijazma, "radnog elana" i želje da sa mladim saradnicima Valjevo načini boljim gradom, niti na pitanje da li ova odluka znači da je napustio i birače, s obzirom na to da je na lokalnim izborima pre dve godine bio kandidat SPS-a za gradonačelnika pod sloganom "Naša priča je Vlajevo", kada je SPS lista osvojila 18 odborničkih mesta u Skupštini grada?

 

Kolubarske.rs su još 15. marta, u tekstu Rekonstrukcija gradske vlade, najavile da će Dragan Jeremić napustiti gradsku vlast- funkciju zamenika gradonačelnika i da će preći na novo radno mesto u Ministarstvo zaštite životne sredine.

 

Tada su Kolubarske.rs najavile da bi umesto Dragana Jeremića na mesto zamenika gradonačelnika trebalo da bude izabran dr Zoran Živković (SPS).

 

Dragan Jeremić je, pre funkcije zamenika gradonačelnika Valjeva, bio direktor Direkcije za izgradnju Valjeva i direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Kolubarskog okruga pogođenog zemljotresom. Direktorsku karijeru je započeo pre skoro dve decenije u Domu omladine. 

Jeremić je bio dugogodišnji predsednik Okružnog odbora SPS-a, član Gradskog odbora i Izvršnog odbora socijalista u Valjevu, kao i član Izvršnog Odbora Glavnog odbora SPS-a.

Aktuelno

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 sati 58 minuta

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 8 sati

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...